ASIEN

BADA I BANGKOK

Bangkok är hett på mer än ett sätt. Att strosa runt i timmar på sightseeing eller på shoppingrundor i denna galet livliga stad tar till slut alltid på krafterna. Då vill man inget hellre än att få sätta eller lägga sig ner, koppla av och kyla ner sig. En bra sak med Bangkoks alla skyskrapor är att bland och i dessa finns det massor av härliga pooler. Och det är precis vad du behöver – en fantastisk hotellpool!

Vad sägs om:

Anantara Riverside 

Omgärdat av palmer som svajar lätt i vinden är Anantaras generösa poolområde sinnebilden av en urban tropisk oas för lata dagar. Här kan du sippa exotiska juicer eller cocktails utan att ens behöva ta dig upp ur vattnet. Det är bara att flyta in under swim up-barens skuggande tak när törsten gör sig påmind. Anantara ligger kant i kant med floden Chao Phraya på ena sidan och hotellet Avani på andra sidan. Men Anantara är betydligt lägre än Avani som rest sig tjugofem våningar upp precis intill. Detta är en klassisk resort, tre våningar låg, i thailändsk stil.

Vill man komma undan metropolens jäkt och stress är Anantara Riverside det ultimata valet. Majoriteten av gästerna är par men även en hel del barnfamiljer är lockade att bo här. Även om det ligger avsides är det ändå enkelt att ta sig till Bangkoks centrum då hotellets båt tar dig till skytrain-stationen Saphan Taksin.

www.bangkok-riverside.anantara.com

Avani Riverside 

Avslappnat, modernt och mingelvänligt. Avani Riversides rooftop infinity pool ligger en bit upp i himlen – närmare bestämt på tjugofemte våningen. Panoramautsikten över både Chao Phrayafloden och Bangkoks skyline är spektakulär. Kanske en av de bästa man kan uppleva i Bangkok. Detta är ett av stadens nyaste hotell, med läge vid floden och en bit från det pulserande centrumet. Eftersom Avani ligger som en egen solitär faller inte heller någon skugga över poolområdet, vilket gör det till ett paradis också för soldyrkaren.

Gästerna som söker sig hit är framför allt trendkänsliga vuxna som vill ha ett skönt och trendigt inrett ställe att chilla på. I direkt anslutning till poolen ligger också baren med tillhörande lounge. En cocktail, avnjuten med skön musik från högtalarna vid solnedgång, bör definitivt upplevas här. Vill man ge sig ut i Bangkoks mer vilda centrum erbjuder hotellet gratisskjuts (en tur som tar cirka 15 minuter) med flodbåt till och från Avani.

www.minorhotels.com/en/avani/riverside-bangkok

Muse Bangkok Langusan – M Gallery 

Poolområdet på Muse är litet och med bara några få solstolar. Men ändå – detta är mitt i hjärtat av Bangkok, nitton våningar upp, där man kan ta ett uppfriskande morgondopp eller en simtur efter shoppingrundan. Lutar man sig lite lätt över poolkanten kan man kika på gatulivet långt där nere – vi lovar att det suger till lite i magen.

Atmosfären på detta femstjärniga hotell bygger på mörka toner och en ljussättning som framkallar romantisk stämning redan när man kommer in i lobbyn. Stilen är kosmopolitiskt chic och inredningen starkt influerad av 1920-talet. Cigarrum och klassiska cocktails förstärker tjugotalskänslan. Högst upp kan man besöka en av de bästa rooftopbarerna i Bangkok. Även vid poolen känns vingslagen från tjugotalet igen i designen. Läget är perfekt då det knappast kan bli mer centralt.

www.accorhotels.com/MGallery/Bangkok

Okura Prestige Bangkok 

Poolen på Okura är lika elegant som resten av hotellet. Infinity-poolen på tjugofemte våningen ger nästan svindel. Det känns som att vattenlinjen rinner rakt ner i staden. Men ingen behöver oroa sig; det finns en osynlig säkerhetsbarriär.

Gästerna får inte missa varken morgondoppet eller eftermiddagsplurret. Utsikten över centrala Bangkok och frangipaniträden som omsluter vattnet är magnifik. Den som är hungrig kan sedan glida direkt från poolside till gourmetrestaurangen Elements, även om de flesta nog föredrar att klä om till middagen.

Alla som besökt något av den japanska hotellkedjans övriga hotell känner igen tonen på Okura. Inredningens inslag av marmor, orkidéer, glas och stål blandar asiatisk stramhet med konst. Servicen är högklassig.

www.okurabangkok.com

Siam Kempinski 

Det gäller att vara tidigt ute för den som vill hoppa direkt ner i Siam Kempinskis pool från den egna uteplatsen. Annars har det populära hotellet mitt i Siam gott om rymliga rum med thai-inredning i mörkt trä. Läget är perfekt för shopping och matmarknader. Här finns direktaccess till skytrains och shoppingcentret Paragon.

Efter en dag i storstaden öppnar sig Siam Kempinskis 2025 kvadratmeter stora poolområde som en oas. Bassängerna snirklar sig runt träd och buskar. Solsängar finns utspridda över hela området och solen når ned mellan hotellets fasader stora delar av dagen.

Däremot bör den som vill ha en tyst och barnfri vistelse söka sig någon annanstans: Siam Kempinski är populärt bland barnfamiljer, och erbjuder god resonans för barnskrik.

www.kempinski.com/en/bangkok/siam-hotel/

So Sofitel Bangkok 

Pool, sol och skumpa; en gång i månaden är det poolparty på SO Sofitel Bangkok. Då samlas det hippa och urbana Bangkok på tionde våningen, med utsikt över Lumphiniparken och stadens skyline. Hotellgästerna är självklart också välkomna.

Miljön är trendig med Lacroix-design och asiatiska element. Redan i entréns tak hänger statyer i form av urtidsmonster. Näsborrarna fylls av dofterna från hotellets Chocolate Lab, där gästerna skapar egna mästerverk – eller äter så mycket de orkar.

Vissa tar därefter en sväng via hotellets takbar eller gourmetrestaurang. Andra tar hissen direkt till poolen. Med sina 32 meter och sin fria sikt anses SO Sofitels bassäng vara ett av stans vackraste vattenhål.

www.so-sofitel-bangkok.com

Foto: Mary Örnborg, Lottie Knutson samt press
UPP
Translate »