BLOGGAR

BARCELONA A LA STEFAN NILSSON

Den katalanska huvudstaden Barcelona med sina nästan 2 miljoner invånare är konstant på svenskarnas topplista över resedestinationer. Vi älskar sangria, tapas och varmt väder. Jag har så klart varit här massor av gånger. Det har både varit konferenser och privat. Framför allt så har det varit till Barcelona jag flytt för att få lite värme och god, billig mat. 

Men det har varit tio år sen jag var här senast. Tio år… Mycket hinner hända i en stad. Är Ramblas fortfarande trångt av mimare och barnfamiljer? Ramblas är kvar och det finns nog turister här dygnet runt. Jag klockade inte men det känns som att Ramblas håller i sig som en gata man långsamt spatserar på. Men det var lite luftigare. Alltså inte så trångt som man kanske sett det förr. Lite lugnare, helt enkelt.

Överhuvudtaget så kändes Barcelona mycket renare och mer ordnat än tidigare. Trasiga fasader och smuts på gatorna är nästan som bortblåst.

Men som trendspanare är jag så klart i Barcelona för att titta på roliga koncept- och designbutiker. Två områden utmärker sig. Raval är det lite mer smutsiga, bohemiska med samma känsla som man kan hitta på Södermalm i Stockholm. Lite vintagebutiker vägg-i-vägg med hemma-drejade krukor. Example är det mer ordnade med snygga designbutiker som också har egen champagnebar.

Mina bästa tips på coola designbutiker i Barcelona är:

BE, Avinguda Diagonal, 606 – klassisk konceptbutik med bra spanskt mode och inredning. Sugen på en ny luftmadrass som ser ut som en enhörning? Du hittar det här.

Jaime Beriestain, carrer de Pau Claris 167 – Barcelonas designkille nummer ett. Han gör hotell, barer och har en superfin designbutik med massor av fina inredningsdetaljer och egen produktion som t.ex. egen honung, egna tvålar, etc, etc. Ett måste.

Bon Vent, carrer de l’Argenteria, 41 – mysig, lantlig butik med stora keramikfat, halmfigurer och vintageglas i alla färger.

Grey Street, carrer del Peu de la Creu, 25 – en fantastisk liten marknad med massor av spansk och barcelonitisk design. Här kommer du garanterat hitta saker som inte finns någon annan stans. Här köpte jag en blomkruka med mustasch och en textil tavla med Bill Murray.

Fustam, Carrer de Joaquín Costa, 62 – nästan runt hörnet från Grey Street så ligger flera roliga designbutiker och bäst var Fustam som blandar 60-talsvintage med snygg, ny design. Köp gröna glas eller en gammal telefon.

SE FLER AV STEFANS BILDER HÄR:
UPP
Translate »