BLOGGAR

BÄSTA HOTELLEN FÖR LIGG

Livet som resejournalist innebär många ensamma nätter. På väldigt lyxiga hotell. Ni vet, så där löjligt fantastiska så att man slänger sig på sängen och nästan skriker: ”var är min kaaaaaarl?!” Sen går man ett varv och tittar på bekvämligheterna och tänker alltid samma tanke: ”what a WASTE”.

För det är det. Dessa galet lyxiga villor jag ibland får testa är platser där man vet att ”okej, här skulle man kunna ligga. Och här, här och här”. Alltid ostört med smäktande vacker utsikt över öken, savann, hav eller djungel.

Därför vill jag dela med mig av tre magiska platser dit ni ser till att inte åka på egen hand. Ni tar med er kärleken. Punkt. Ingen vän, ingen släkting du tagit med för att göra glad. Det här är inte tillfället för det. Det här är tillfället för dig och din darling. Ni ska njuta av bekvämligheterna – och varandra.
Här får ni tips på den perfekta vistelsen, under vilken ni aldrig behöver – eller bör – lämna rummet. Och ja, jag har testat samtliga tre ställen, utan man. WASTE.


Bara himlen ser på

 Banyan Tree, ön Mahe, Seychellerna

Egen infinitypool, sovrum och badrum med stora panoramafönster som vetter mot havet. Duschen är dessutom nedsänkt i golvet och har sittplatser intill.

Vi börjar med att berätta att det här är en plats där villorna är byggda på träpålar. Ni behöver alltså inte ta er till himlen, ni är redan där. Du befinner dig ungefär i höjd med trädkronorna vilket gör att det inte finns någon insyn – men du har utsikt över den vykortsrara bukten Intendance Bay intill med kritvita stränder och kokospalmer som böjer sig ut över havet när de vajar i den ljumma vinden. Färgkontrasterna är enormt vackra på Seychellerna. Den lummiga grönskan, det turkosblå havet och den vita strandremsan där ni kan gå hand i hand när ni vill visa er bland folk igen. Fast även denna bukt tillhör hotellet och därför är besökarna få.

Det finns en pool för gästerna också. Den här. Men varför använda den när ni har er egen? Notera pallen längst fram. Den finns i din egen infinitypool uppe bland trädkronorna också.

Ostört. Allt du ser är den vackra bukten. Allt du hör är vågorna.

Så, till villan. Den består av en soffgrupp med utsikt över havet, i den kan man ligga. Intill har du ett par solstolar, utan insyn och all möjlighet att sola utan att riskera minsta rand på din solvarma kropp. Naken med andra ord. Där kan man ligga. Inuti villan finns en gigantisk säng med panoramafönster ut över havet. Där ligger man oavsett om man planerat det eller inte. Och så duschen – i den finns små sitsar så att man helt enkelt kan ha roligt där med. Bäst av allt är ändå den lilla infinitypoolen. Ja. Den är där. På träpelare mitt i trädkronorna. I mitten av den finns en pall. Allt designat för att – ja. Ligga.

Ni fattar, va? Perfektionen!

Sexinspiration Full pott. Du kan ligga precis överallt. Ostört. Arkitekterna MÅSTE ha tänkt på det när de skapade villorna.

Risker: Inga. Möjligtvis träningsvärk. Fåglar och flygande hundar (gigantiska fladdermöss, alltså) svävar över era huvuden och roomservice kan knacka på om du inte är noga med att signalera att ni inte vill ha service. Men i övrigt, the sky is the limit.

 

 Älska djuriskt

Sanctuary Sussi and Chuma, Zambia

Sanctuary Sussi and Chuma, och en egen villa på träpelare med utsikt över Zambezifloden.

Hela resorten är byggd två, tre meter över marken av det enkla skälet att vi befinner oss mitt i nationalparken Mosi-oa-Tunya. Här är det djuren som bestämmer – och på många sätt tar över. Mer om det senare. Villan du bor i är ljuvlig. Den stora sängen är placerad i mitten av rummet med skira tyger som ramar in de fluffiga lakanen. Tygerna är lika vackra som funktionella; det finns en och annan malariamygga i nejden. Här har ni fönster som vetter ut mot den stora altanen precis intill floden Zambezi som leder ända ner till Victoriafallen, ungefär 12 kilometer bort. Där bjuds ni på konstant underhållning av flodhästar som frustande blåser ut vatten ur näsborrarna och viftar förstrött med de små öronen. Men räds dem, de är det farligaste djuret här. Skulle du av eufori springa ut efter att din man tagit dig till oanade höjder ska du inte ställa dig mellan flodhästen och vattnet. Då kan det bli just i den ”riktiga” himlen du hamnar. Håll dig därför helst inomhus. För att få lov att gå ut nattetid behöver du dessutom kalla på en vakt som utrustad med ficklampa och vapen tar dig till dit du vill. Men varför skulle du vilja lämna detta äventyrliga kärleksnäste? Åskvädren kan bli dramatiska här och då är det bara att tända ljus, fylla upp det rymliga badkaret och njuta av Moder Jord och varandra.

Ditt crib. Garanterat ostört och garanterad underhållning – från djuren om inte annat.

Pallra dig ner till Sundowner Deck och njut av sydafrikanska viner, utsökt mat, flodhästar och krokodiler. Energin behövs.

Svepande myggnät skyddar er från obehagliga insekter om ni vill sova med öppen dörr.

Lite massage mellan varven? Sussi & Choke har valt en utmärkt plats för massgebänken.

 Sexinspiration: Det finns många platser att ligga på, absolut. Altanen – visst kan ni ha utomhussex där. Men djuren är överallt. En babian kan stå på taket och smita in blixtsnabbt och roffa åt sig från fruktfatet mitt i akten. Lätt att bli störd, med andra ord. Men bara av djuren. Rock on. En stark fyra med tanke på att en skorpion trots allt inte är det sällskap du helst vill ha i sängen, förutsatt att det inte är stjärntecknet vi pratar om.

Risker:
Ja, jo… Det går inte att förneka att de finns. Hela anläggningen är byggd på träpelare för att det finns gott om djur i nationalparken. En giraff har sprungit in i trädäcket. Det är en risk. Men intill sängen finns även en stor tuta – så skulle något större djur ta sig in finns alltid möjlighet att larma. Tips: använd inte i onödan. Det är alltså djuren som är största risken här, men även vakterna kan springa förbi om en nyfiken elefant får för sig att sticka fram sin snabel.

Allt annat än öken

Al Maha, Dubai Desert Conservation Reserve

Det kan bevisligen finnas nyfikna impalas intill ditt hus, som den här som spanade in mig när jag låg (och solade – no men around). Men det ger bara extra krydda.

Från din pool kan du spana på djurlivet. Om du inte har annat att spana på, vill säga.

Utanför din villa möts du av den enorma stillheten och tystnaden som bara finns i en riktig öken. Långt bort vid horisonten skymtar Omans bergsmassiv. Mellan dem och dig finns bara några få träd och sanddynor som nästan blir guldskimrande framåt kvällen när solen sänker sig över vidderna. Men det finns en sak till. En alldeles egen infinitypool. När stjärnorna tänds över era huvuden kan ni tända upp poolens softade lampor och njuta av varandra i natten för att sedan krypa upp i den stora sängen i sobert orientalisk stil, som står där mitt i rummet och väntar. Här kan ni få lite närkontakt av första graden med djur. Tittar ni ut över öknens lugnande vyer ser ni snart att den är full av onyxer, spänstiga gaseller och impalas. Ligger ni stilla i solstolarna (ni får väl utöva tantrasex eller liknande) så har ni dem snart i buskarna eller nyfiket lapandes vatten från er pool.

Inled kvällen med kamelridning i solnedgången.

Med lite bubbel, såklart.

Poolen och evigheten. Its all yours.

Sexinspiration: Vacker pool, magisk solnedgång och en gigantisk säng. Insynen finns, men den är inte överhängande, men det drar ändå ner betyget till en fyra.

Risker:
Eftersom villorna ligger på marknivå med hotellgäster som passerar då och då kan ni bli upptäckta. Men med lite diskretion har ni alla möjligheter till att skapa ert alldeles egna lilla lovenest. Möjligtvis med imponerade impalas intill.

 

UPP
Translate »