MAT OCH DRYCK

BEAUJOLAIS FÖRHÖJER MATUPPLEVELSEN

För att lyfta matupplevelsen inser fler och fler att lätta, röda vinerna från Beaujolais är oslagbara.

vin

Beaujolais-Village och Georges Duboeuf Morgon är två praktexempel på hur bra viner från Beaujolais ska smaka. Friska, lätta och helt utan strävhet.

De lätta, röda Beaujolaisvinerna har de senaste decennierna fått stå i skymundan till fylliga, alkoholstarka viner med kraftig karaktär. Det som utmärker Beaujolaisvinerna från Bourgogne är att de görs av gamaydruvan som har ett tunt, delikat skal med låga halter av tanniner. Det är just tanninerna, dvs strävheten, som kan förstöra en matupplevelse eller få vinet att upplevas övermäktigt. De uteblivna tanninerna i Georges Duboef’s viner gör dem ypperliga för att matcha med olika maträtter, inte minst med fisk och ljust kött.

Ett av Frankrikes mest kända vinhus är Georges Duboeuf, som har haft produktion sedan 1960-talet med stor framgång. Det var b.la huvudvin under världens mest prestigefyllda kocktävling- Bocuse d’Or 2011.

Beaujolais- Village är ett idealisk sällskaps -och måltidsvin i vårvädret. Den serveras med fördel lätt kyld (12-15 grader) i sällskap med vit fisk, fläsk, kyckling och charkuterier. Vinet har en harmonisk karaktär och är mjuk och lätt i smaken med inslag av b.la jordgubb och vinbär och med en frisk syra. Ett vin framställt med omsorg som ska drickas under lättsamma och trevliga stunder!

Georges Dubeouf Morgon är en elegant och smakrik Beaujolais med aromer från hallon och körsbär. Vinet är läskande med fräscha smaker av bär och frisk syra, utan antydan till stävhet. Den serveras sval och gör sig utmärkt tillsammans med sallader, ljust kött och rådjur. Georges Dubeouf Morgon lagras utan några problem upp till 6 år om årgången tillåter och är ett mycket intressant vin som rör sig spännande i sin karaktär under lagringstiden.

Beaujolais-Villages
Årgång: 2012
Pris: 79 kr
Systembolagsnummer: 5003

Morgon
Årgång: 2012
Pris: 95 kr
Systembolagsnummer: 5106

UPP
Translate »