DESIGN

BJÖRN BORG & ROLEX: NÄR TVÅ VÄRLDSMÄSTARE MÖTS

Björn Borg förknippas, många år efter sin avslutade karriär som en av världens främsta tennisspelare, fortfarande med perfektion, uthållighet och ständig framgång

ba_kot2014-_DSC1586

Han symboliserar och utstrålar vinnarskalle, ungdomlig styrka och erfarenhet på ett sätt som endast den som verkligen bevisat sina färdigheter tryggt kan luta sig mot. Det är därför knappast en tillfällighet att Björn sedan i fjol arbetar som ambassadör för Rolex, ett av världens mest prestigefulla varumärken med tiden i fokus.

ba_kot2014-_DSC1589_sv

När Björn Borg förra året utnämndes som ambassadör för Rolex avslöjades även vilken Rolex-modell som är hans egen favorit. Under Watchout 2013, där bland andra Nymans Ur 1851 stod som värd, visade Björn upp sitt val, en Rolex Day-date i guld med grön urtavla och matchande grönt läderarmband. Med sin klassiska design i kombination med det djärva färgvalet är det ett ur som utstrålar lika mycket elegans som självsäkerhet. Om valet var en tillfällighet eller inte ska vi låta vara osagt, men faktum är att Björn Borg och Rolex Day-date har mer gemensamt än sitt renommé, båda kom nämligen till världen 1956 och har allt sedan dess gång efter annan bevisat att vägen till framgång nås genom förfinad precision och målmedvetenhet.

ba_kot2014-_DSC1593

På bilden ser vi Björn Borg tillsammans med Nymans Ur 1851:s ägare Olof Larsson under den Rolex-utställning som visades i samband med att Björn tillträdde som ambassadör. På nästa uppslag tar vi reda på lite mer om själva klockan.

VINNARE VÄLJER VINNARE

ba_kot2014-_DSC1600

Den som mot förmodan skulle få chansen att ta Björn Borg i hand kommer genast att lägga märke till den klocka som numera pryder hans handled, en skimrande Rolex Day-date i guld med grön urtavla och läderarmband. The Oyster Perpetual Rolex Day-date som är klockans fulla namn lanserades 1956 och blev omedelbart en favorit bland människor med inflytande. Det var den första klockan som visade både datum och dag, på sin tid en världsnyhet som genast skapade ha-begär.

02_Day-Date_Yellow gold

Urverket på den 36 millimeter stora klockan dras upp automatiskt och det väsentliga, det vill säga tid och datum, visas klart och tydligt genom glas av safir. Den djupt gröna färgen som återfinns både på urtavlan och armbandet ger verklig tyngd åt smycket och smälter stiligt ihop med guldet som själva boetten är tillverkad av. Klockan är endast 12 millimeter tjock och naturligtvis vattentät ner till 100 meters djup. Priset ligger på 169 100 kronor, och då får man en klocka som kommer vara en trogen följeslagare livet ut.

För mer information:
www.rolex.com
www.nymansur.com

UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida