MAT OCH DRYCK

BOULARD CALVADOS XO LYSER UPP DECEMBERMÖRKRET

I Systembolagets beställningssortiment har vi hittat en riktig pärla. Boulard Calvados XO kommer från den välkände franske calvadostillverkaren Boulard som i fem generationer tillverkat denna ädla dryck i Normandie sedan tidigt 1800-tal.

Chai du Calvados Boulard

Flaskan levereras i en snygg terrakottafärgad kartong som matchar den elegant bärnstensfärgade drycken. Väl i glaset är det den karaktärstypiska doften av mogna äpplen som dominerar, som ett resultat av alla sorters olika nyskördade äpplen, både syrliga, söta och lite bittra, som använts i framställningen. I smaken framträder även ljuvliga nyanser av rostade mandlar, honung och lite vanilj, med en lång och elegant eftersmak.

Chai du Calvados Boulard

Vi dricker den med förtjusning till kaffet eller bara att smutta på till exempel som avslutning efter en god middag och trevlig kväll. Visst kan man även ha den som exklusiv smakförhöjare i en fin sås till kött, fågel eller vilt med äpplen och bacon, men allra bäst tycker vi att den gör sig i glaset som ett ljuvligt sällskap till en knäckig äppelkaka med rostade mandlar och en klick fin vaniljglass. Den kommer att bli ett mycket bra tillskott till all god mat och dryck under de festliga dagarna i december.

BOULARD CALVADOS XO

För mer information:
www.calvados-boulard.com

UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida