MAT OCH DRYCK

BURGER & LOBSTER TILL STOCKHOLM

Burger & Lobster, den brittiska dundersuccén, har snart premiär i Stockholm. Burger & Lobster kommer öppna i det som tidigare var Pontus! matsal och bar på Norrlandsgatan 33.

Burger & Lobster Stockholm

Thomas Dahlstedt och Pontus Frithiof.

London 2011: I stadsdelen Mayfair öppnas en ny restaurang, Burger & Lobster, och blir en omedelbar succé. På menyn finns endast tre varmrätter: hel hummer, ”lobster roll” och hamburgare – folk vallfärdar till restaurangen. Inom kort öppnades ytterligare två Burger & Lobster i London, i Soho och East End. Konceptet har även korsat Atlanten och sedan december 2014 ligger en Burger & Lobster på Manhattan. I juli får Manchester en Burger & Lobster och i höst öppnar en enhet i Dubai.

NU TILL STOCKHOLM

”Intresset för Burger & Lobster har varit enormt sedan vi släppte nyheten i mars. Det bekräftar det vi trodde – att konceptet har något som tilltalar väldigt många”, säger Pontus Frithiof, delaktig i lansering och drift. ”Vi ser verkligen fram emot att bidra med något nytt på Stockholms krogscen. Vi får se om vi kan matcha anstormningen de upplever i London.”

Burger & Lobster Stockholm inleder med kvällsöppet från 16.00 i juli och första halvan av augusti, men kommer sedan att hålla öppet för både lunch och middag. Till att börja med är samtliga platser tillgängliga för drop in och tanken är att eventuell väntan på bord ska bli ett rent nöje, med en välmixad cocktail och skön musik i entréplanets stora bar. Framöver blir ett antal bord bokningsbara för större sällskap, men tonvikten kommer alltid att ligga på det spontana.

”Baren är till för alla som är sugna på en drink från den specialkomponerade listan, serverad i en varm och livlig atmosfär, full av glad energi. Det ska kännas mer tillgängligt än vad många är vana vid runt Stureplan. Sedan finns det gott om plats för väntande matgäster med drink i hand, också”, berättar driftschef Amanda Bjursten.

”Jag tror att gästerna kommer att uppskatta hur enkelt det är att få en fantastisk upplevelse på Burger & Lobster; vi har begränsat antalet val och lägger all fokus på stämning, musik och färgstark service ”, säger franchisetagare Thomas Dahlstedt, Modis Restauranger. ”Fast i enkelheten finns kvalitet, också – humrarna är av toppklass och det är viktigt att allt känns proffsigt.”

För mer information:
www.pontusfrithiof.com

UPP
Translate »