DESIGN

CARAN D’ACHE

“Med dessa små rader till älsklingen jag skriver, att när du packar upp det i min plånbok river.”

caran dache

Så skulle årets julklappsrim kunna låta för den som klipper till på schweiziska Caran d’Aches reservoarpenna Caelograph Zenith 45 förgylld med roséguld ( så exklusiv att vi inte ens lyckats få fram en tryckbar bild på den, utan istället visar deras något “billigare” i platina).

För att din käresta ska kunna skriva nästa inbjudningskort i den förnämligaste av förnämliga stilar kommer du, förutom att kolla upp försäkringar samt hyra in en livvakt, behöva dra kortet och acceptera det faktum att strax över 1,1 miljoner svenska kronor dras från ditt konto (First Class Magazine rekommenderar i detta fall att använda sig av något bonuskort från valfritt flygbolag – minst ett par resor tur- retur USA i första klass kommer köpet med all säkerhet att generera).

Caelograph Zenith 45 är dock mer än bara ett skrivinstrument. Pennans sammansatta namn “Caelum” (himlen) och “Graphen” (skriva) kan översättas till “att skriva stjärnorna” och anspelar på det faktum att du genom pennans avancerade teknik som håller ordning på månad, dag och år, via inskriptioner av kosmos kan följa stjärnornas väg över galaxen. Roséguldutgåvan finns endast i 120 exemplar på världsbasis och alla är givetvis tillverkade för hand i Genève.

För att pennans ägare ska få en så exakt bild av stjärnhimlen som möjligt levereras pennan med tre valfria latituder ingraverade beroende på var man bor eller verkar. Som sagt, pennan finns i mindre kapitalkrävande varianter också, men varför nöja sig med något annat än det allra bästa? När allt kommer omkring är det väl det man önskar sin bättre hälft.

För mer information:
www.carandache.ch

UPP
Translate »