MAT OCH DRYCK

CHAMPAGNEJAKT I ÖSTERSJÖN?

300 flaskor Veuve Clicquot nersänkta i Östersjön. Tas upp igen om femtio år

Heidsieck-champagne-600x396

Dykentusiaster göre sig icke besvär, de 300 flaskorna är både inlåsta och bevakade. Det var efter att en vrak hittades i Östersjön för fyra år sedan som som det franska champagnehuset Veuve Clicquot (Heidsieck & Co) fick idéen om att låta Östersjön vara en del av husets förädling av drycker. I vraket hittades nämligen nämligen över 150 flaskor champagne i perfekt kondition. Tilläggas bör att det nämnda vraket sjönk runt år 1830.

Östersjön lär (bevisligen) vara idealisk för lagring av champagne eftersom den, på fyrtio meters djup som flaskorna nu är nersänkta till, erbjuder låg salthalt och en konstant temperatur på 4 grader. De aktuella buteljerna ligger nu någonstans längs Finlands kust men hårdbevakas naturligtvis.

Experimentet ska pågå i femtio år så First Class Magazine ber att få återkomma med resultatet.

UPP
Translate »