MAT OCH DRYCK

IDAG ÄR DET INTERNATIONELLA CHAMPAGNEDAGEN!

Idag är det årets Internationella Champagnedag. Hur ska du fira?

Champagne har nästan blivit synonymt med högtider och festliga tillställningar så vad är inte lämpligare än att servera champagne en fredag på champagnens dag? Vi har fått de här recepten från The Wine Company och restaurangen Supper som är kända för sina drinkar. De har tagit fram tre cocktails baserade på champagne. En enklare, en mellansvår och en något mer avancerad. Så här säger Anton Regnéll, barchef på Supper om cocktailtrenden:

Champagnecocktails har en gammal historia där de kanske mest kända är Bellini och French 75. På Supper jobbar man mycket med smakkombinationer och fruktighet, vilket ofta ger en komplexitet tillsammans med champagnen. Detta återspeglas i de drinkar som vi har skapat, där vi har gjort varianter på klassiska drinkar fast på vårat sätt.

Champagne kommer alltid vara champagne, och när det vankas festligheter är och förblir drycken det självklara valet. Trots sin status har champagnen tonat ned sin ikoniska, traditionella och elitistiska status till att bli mer ungdomlig och tillgänglig. En av de starkaste trenderna just nu är champagnedrinkarna, där champagnen blivit den perfekta cocktailingrediensen.

Här kommer tre recept på drinkar baserade på champagne:

Framboises et Pommery

low4

Ingredienser:

3 cl hemgjord skogsbärssockerlag
1 cl Chambord
Fyll upp med Champagne Pommery Noir Brut

Hur? Häll skogsbärssockerlag och Chambord i en champagneflöjt, toppa med Champagne Pommery Noir Brut. Rör försiktigt med en sked.

The Mint Heritage

low5

Ingredienser:

3 cl Bacardi Heritage
1,5 cl limejuice
1 cl sockerlag
8 blad mynta Fyll upp med Champagne Jean de Villaré Grande Reserve

Hur? Skaka alla ingredienser utom champagnen i en shaker med is, sila genom en fin sil i en coupette med en stor isbit i. Garnera med myntatopp.

Royal Pineapple Dennis

low2

Ingredienser:

3 cl Pisco Waqar
2 cl Merlet lune d’abricot
3 cl citronjuice
2 cl passionsfruktssockerlag
3 cl ananasjuice
2 stänk Peychaud bitters
10 cl Champagne Barons de Rotchild, brut

Hur? Skaka alla ingredienser utom champagnen i en shaker med is, sila det i ett stort glas eller en urgröpt ananas. Fyll upp med is, garnera med ananasblad och färsk ananas.

UPP
Translate »