UR & JUVELER

DEBUT FÖR RARE JEWELRY

Nymans Ur 1851 lanserar nytt varumärke

Rare Jewelry

I över 160 år har Nymans Ur 1851 försett finsmakare, fantaster och konnässörer med utvalda ur från världens ledande klockhus. När man flyttade in i sina nuvarande lokaler på Biblioteksgatan utökades sortimentet till att även omfatta smycken, och nu i dagarna är det premiär för det egna varumärket Rare Jewelry: närproducerade smycken för kvinnor som vågar.

Idén om en egen smyckekollektion under ett eget varumärke har legat och grott länge. Planeringsarbetet har pågått i flera år, och efter noggrann research kring frågan vad den moderna kvinnan efterfrågar på smyckesfronten är det nu äntligen dags för Rare Jewelry att visa upp premiärkollektionen som består av 28 smycken. Samtliga smycken har ritats och formgivits av Danielle Larsson som är Rare Jewelrys Creative director och designer. Det är även Danielle Larsson som ansvarar för hela kedjan från idé till slutprodukt. Hon berättar att hon i sitt skapande i stora stycken utgår ifrån sig själv i den kreativa processen. – Jag har två sidor av mig själv: den tuffare stilen med attityd och även den klassiskt stilrena. Med Rare Jewelry vill jag skapa smycken för både fest och vardag, men mest av allt vill jag förändra hur kvinnor använder smycken. Genom att ta fram smycken med attityd, tillverkade i exklusiva material, vill jag bjuda in vardagen och uppmuntra till att våga bära festligt även till vardags!

NÄRPRODUCERADE OCH EXKLUSIVA SMYCKEN

Rare Jewelry 2

Framtagandet av Rare Jewelrys smycken sker lokalt på Östermalm i Stockholm. Härifrån styrs inte bara den kreativa processen, utan även produktionen av smycken sker lokalt. Nymans Ur 1851:s ägare Olof Larsson:

– Det är med stor glädje vi nu satsar på ett eget varumärke och vidareutvecklar vår smyckeavdelning som vi vill lyfta fram betydligt mer. Vi har egen designer, tillverkar alla smycken lokalt här på Östermalm och följer utvecklingen på nära håll vilket gör att vi kan hålla vår höga kvalité rakt igenom.

Jag frågar Danielle Larsson var hennes intresse för smycken kommer ifrån.

– Mitt stora intresse för design, konst och formgivning har legat till stor grund, men även det personliga intresset för exklusiva smycken och hantverket har alltid varit en stor del av min passion. Jag har studerat konst och är även AD, så form och design är något jag brinner mycket för.

PASSION OCH RESEARCH

Planeringen av kollektionen har som redan nämnts tagit flera år. Man har tagit reda på användarmönster och efterfrågan, och undersökt såväl varaktiga som kommande trender, vilket tydligt syns i den första kollektionen som både består av unika smycken med lite mer attityd och klassiska smycken i tidlös stil.

– Den största utmaningen, berättar Danielle, har varit att ”kill my darlings”, det vill säga välja bort en del smycken inför presentationen av den slutliga kollektionen. Jag brukar jämföra processen med hur en författare arbetar när denne tvingas stryka i sin text för att mejsla ut ett ännu bättre flyt. Att hon har tvingats vraka en del smycken är dock inget som bekymrar Danielle.

3231_0157

– Det kommer ju fler kollektioner framöver, säger hon, så det är inget jag fäller några tårar över. Danielle Larsson har länge designat och tillverkat smycken med målet att kunna lansera en egen kollektion. Hon berättar att hon har ett stort intresse och en genuin passion för smycken, och att det roligaste i framtagningen av Rare Jewelrys premiärkollektion har varit att följa arbetet från idé och skiss till färdiga smycken, örhängen och armband. Nu får hon äntligen visa upp kollektionen som finns och säljs exklusivt hos Nymans Ur 1851. Ett armband kostar från 30 000 kronor, och priset avgörs naturligtvis av vilka och hur många ädelstenar kunden önskar.

Eftersom Rare Jewelrys smycken tillverkas i Stockholm finns det också möjlighet att beställa helt unika smycken utifrån personliga önskemål, tycke och smak. Samtliga smycken har namngetts efter gudinnor från olika mytologier. Inspirationen har hämtas från nyckelorden elegans, styrka och självsäkerhet, vilket ska spegla de kvinnor som kommer att bära smyckena från Rare Jewelry. First Class Magazine har nöjet att kunna visa några smycken och originalritningar. Hela kollektionen finns att se på Biblioteksgatan 1 i Stockholm från början av december.

För mer information:
www.rarejewelry.se
www.nymansur.com

UPP
Translate »