AFRIKA

DELAIRE GRAFF I STELLENBOSCH

Vingården Delaire Graff i Stellenbosch

I östra Stellenbosch, på gränsen mot Franschhoek, ligger alldeles överdådiga Delaire Graff. Ägaren är den kände diamanthandlaren Laurence Graff som köpte gården 2003 och därefter ägnade mer än ett halvt årtionde åt att skapa en av Sydafrikas främsta vinjuveler.

Lodgerna på Delaire Graff har egen infinitypool inbäddad av vinodlingar och grönklädda berg.

Ett besök bjuder på två restauranger, barer, spa, gym, biograf och en fantastisk konstsamling med verk signerade flera av landets mest prominenta konstnärer. Att övernatta i en egen villa med infinitypool och soldäck går loss på 6 000 kronor per natt och person, men det går lika bra att titta förbi för lunch eller middag.

Restaurangen Indochine breder ut sig på en höjd med sanslös utsikt över vinrankor, dalar och bergstoppar, med en vy som saknar prislapp samtidigt som provsmakning av tre viner landar på den överraskande låga summan av 45 kronor.

Restaurangen Indochine bjuder på utsökt mat och obetalbar utsikt.

Tips: deras chardonnay från 2015 spås bli den bästa i hela Stellenbosch! Delaire Graff är njutning på djupaste allvar som trots den skyhöga lyxfaktorn har härligt avslappnad stämning.

För mer information: http://www.delaire.co.za/

Missa inte fler inspirerande artiklar om vingårdarna omkring Kapstaden som bl.a. La Résidence https://firstclassmagazine.se/la-residence-franschhoek/

Foto: Press

UPP
Translate »