MAT OCH DRYCK

DRINKTIPS: ALKOHOLFRI MIDSOMMAR? JA, DET GÅR!

Nyhet på Systembolaget: EGA = AGE baklänges. EGA står helt enkelt för omvänt åldrande

EGA_great_granate_pack

Historien om den mytomspunna drycken EGA har sitt ursprung i Sydafrika där den kommer ifrån – där man menar att man blir yngre av att dricka EGA. Tillspetsat – javisst – men vad som faktiskt är sant är att EGA är en frisk törstsläckare fullproppad med antioxidanter.

Det perfekta alternativet till vin i sommar. EGA är en alkoholfri, Fairtrade-certifierad dryck från Western Cape i Sydafrika. EGA innehåller bara naturliga ingredienser som är rika på antioxidanter. EGA har en klarröd färg och framställs av gröna druvor, granatäpplen och rooibos. Smaken domineras av druvor som skördats innan full mognad och som därför ger en frisk syra. Toner av lingon kan anas, kombinerat med den tydliga rooibos-smaken och granatäpplets söta avslut.

Antioxidanter – kroppens rostskydd

Gröna druvor, granatäpplen och rooibos är naturligt rika på antioxidanter. Antioxidanter är kemiska molekyler som förebygger oxidation i våra celler. När kroppens oxidationsprocesser förbrukar syre skapas samtidigt fria radikaler som kan ha skadlig inverkan på kroppen – så kallad oxidativ stress.

Om mängden radikaler blir för stor kan de orsaka skador på celler och vävnader, vilket leder till för tidigt åldrande. Men antioxidanterna fångar in och oskadliggör de fria radikalerna. Antioxidanter anses centrala för en långlivad hälsa. Lite som kroppens rostskydd kan man säga. EGA framställs till 98 procent av druvjuice från gröna druvor som skördats strax före full mognad.

Druvorna avstjälkas och pressas. Därefter blandas druvjuicen med naturligt koncentrat bestående av 1,5 procent granatäpple och 0,5 procent rooibos. Efter blandningen filtreras drycken lätt innan den buteljeras.

DRINKTIPS:

EGA Great Granate

EGA_great_granate

Ingredienser:
– Is
– EGA
– Mineralvatten
– Granatäpple

Så här gör du:
Fyll ett glas med is, häll på EGA, toppa upp med mineralvatten och strö över granatäppelkärnor.

EGA Summer Breeze

EGA_summer_breeze

Ingredienser:
– Is
– EGA
– Ginger Ale
– Gurka

Så här gör du:
Fyll ett glas med is, häll på EGA, toppa upp med Ginger Ale och garnera med gurkstavar/gurkskivor.

EGA Strong Boss (med eller utan alkohol)

EGA_strong_boss

Ingredienser:
– Is
– 3cl Vodka (valfritt)
– EGA – Sprite
– Lime

Så här gör du:
Fyll ett glas med is, mät upp vodka, toppa upp med EGA och Sprite, pressa lite färsk lime över och garnera med en limeklyfta.

EGA finns att köpa på Systembolaget från och med vecka 22 till ett pris av 59 kronor.
Artikelnummer: 1927-01
Alkoholhalt: 0 %
Pris: 59 kronor/750 ml

UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida