MAT OCH DRYCK

DRINKTIPS: CLUB VS COCKTAIL AV KRISTOFFER VESTIN

Sveriges godaste drinkar

club-vs-cocktail_1

Sedan februari i år har Glenmorangie tillsammans med dryckeskonsulterna på Liquid Management sökt Sveriges bästa skapare av cocktails med Glenmorangies single malt whisky.

Hundratals bartendrar har deltagit i The North, The Cooper & Men of Tains utbildning. Endast sex av dem utsågs till Men of Tain-ambassadörer, som under workshops fått lära sig allt om Glenmorangies historia, traditioner och ritualer av den kända barprofilen Robert Radovic.

Deltagarna i Men of Tain är alla mycket skickliga bartendrar som, inte helt oväntat, också arbetar på några av Stockholms främsta barer. Patrik Jdeidani, Bar Manager på Österlånggatan 17, Stokholm, vann med sin whiskycocktail The Glentlemen. Vi har självklart även de andra recepten, här är receptet på Kristoffer Vallins “Club vs cocktail”.

Kristoffer Vestin är barchef på Rose, Fou och Hallwylska i Stockholm.

CLUB VS COCKTAIL

Vit råsockerbit dränkt i orange bitter
Tonic 20 ml
Krossa, rör till tonic syrup*
Glenmorangie 10 – 45 ml
Galliano – 15 ml
Stora bitar grapezest – 2 st

* Koka råsocker dränkt i orange bitter och tonic, låt sjuda cirka 15 minuter. Låt svalna och sila genom en silduk. Förvara svalt. Beräkna ungefär 1 msk syrup till 20 ml sodavatten för en lagom bitter tonic.

UPP
Translate »