MAT OCH DRYCK

DROSTDY-HOF NU MED NY DESIGN

Nu är det enkelt att dricka hållbart. Drostdy-Hof Chenin Blanc och Drostdy-Hof Chardonnay Viogner är två uppskattade viner från Sydafrikas mest populära vinhus som passar den som vill ta ansvar miljömässigt och samtidigt bidra till goda arbetsvillkor. Vinerna är friska, mångsidiga och prisvärda – riktiga fynd. Drostdy-Hof Chenin Blanc och Drostdy-Hof Chardonnay Viogner passar utmärkt att dricka för sig självt eller till rätter med fisk, skaldjur och fågel, och gör sig bra till exempelvis ugnsbakad lax, ramen med räkor eller bibimbap på kyckling.

Drostdy-Hofs egendom ligger i området Tulbagh, ett vackert område med goda förutsättningar för vinodling. De branta omkringliggande bergen skapar ett svalare klimat än normalt och en stor temperaturskillnad mellan dag och natt. Vilket gör att druvorna får en längre mognadscykel, och därigenom tid att bilda goda smak- och aromämnen. Vid tillverkningen av vinerna används även druvor från andra delar av Sydafrika. Olika områden har skilda förutsättningar vad det gäller klimat och jordmån och ger därför varierad smak och karaktär på vinerna. Det ger ett större antal komponenter att arbeta med när man framställer vinerna.
Drostdy-Hof tar ansvar miljömässigt och planerar för att framtida generationer ska få möjlighet att fortsätta med vinproduktion. De har arbetat med vinframställning på ett miljömässigt hållbart sätt sedan 2004 och har kommit långt vad det gäller hållbara odlings- och produktionsmetoder. De använder sina resurser effektivt, har minskat användning av vatten och minimerat avfall, och man återvinner vatten och många andra material. Drostdy-Hof arbetar också för att ge anställda goda arbetsförhållanden och levnadsvillkor. De driver flera projekt för att främja socialt ansvar, bland annat har de ett samarbete med organisationen Pinotage Youth Development Academy (PYDA) som ger fattiga unga kvinnor en chans till utbildning och ett arbete inom vinbranschen.

Vita viner från Sydafrika är Svenskarnas favorit. Sydafrika har blivit en favorit för oss svenskar, och 2019 såldes det exempelvis runt 1,2 miljoner liter av Drostdy-Hofs viner i Sverige. Landet är idag världens 7:e största vinproducent. När det gäller den svenska vinkonsumtionen innehar man plats nummer 1 vad det gäller vita viner och plats 8 vad det gäller röda viner.

Vin på box är både miljövänligt och praktiskt. Det är mer miljövänlig att välja en box istället för de tyngre glasflaskorna. Klimatavtrycket, alltså koldioxidutsläppet per liter, är 675 gram för traditionella glasflaskor och en vinbox släpper ut 85 gram. Det är dessutom lättare att bära en box och den är smidigare att ha med sig till stugan, utomhusgrillningen hos grannen eller skogsutflykten.

Nu i ny design. Vinboxarnas nya utseende har försetts med stilrena grafiska illustrationer av de omkringliggande bergen från det vackra området där vinanläggningen är belägen.

Drostdy-Hof Chenin Blanc är ett friskt vitt vin med fruktig smak, och tydliga nyanser av tropisk frukt, lime, persika och äpplen. Doften är frisk och fruktig av tropisk frukt, äpple och grapefrukt. Vinet passar bra till rätter med fisk, skaldjur och fågel. Och funkar utmärkt med fruktiga tillbehör.

Produktinformation
Drostdy-Hof Chenin Blanc
Artikelnr: 2069
Land: Sydafrika, Western Cape
Pris: 199 kr
Alkoholhalt: 12,5%
Råvaror: Chenin Blanc 100%
Årgång: 2020

Drostdy-Hof Chardonnay Viogner är ett torrt, friskt vitt vin med medelfyllig smak av nektar, persika, citrus och äpple. Doften är fruktig och aromatisk med inslag av persika, mandarin och nektar. Vinet passar utmärkt till rätter med fisk, skaldjur och fågel.

Produktinformation
Drostdy-Hof Chardonnay Viogner
Artikelnr: 15558
Land: Sydafrika, Western Cape
Pris: 219 kr
Alkoholhalt: 13%
Råvaror: Chardonnay 90%, Viogner 10%
Årgång: 2020

Drostdy-Hof är en av Sydafrikas mest uppskattade vinvarumärken, det grundades 1804 och tillhör det multinationella sydafrikanska dryckesbolaget Distell. Vinframställning på ett miljömässigt hållbart sätt samt arbete för goda arbetsförhållanden har länge varit en del av hjärtat i Drostdy-Hof och man arbetar med flera projekt för att främja socialt ansvar och hållbarhet.Egendomen ligger i Tulbagh Valley, och Drostdy-Hof har en av Sydafrikas mest komplexa och avancerade vinanläggningar. Deras fatlagringskällare är unik i Sydafrika. Här lagrar de flesta av de egendomar som ingår i Distell-gruppen sina viner. I källaren finns ca 20 000 fat på vardera 300 liter. De driver även en egen plantskola och har ett mycket avancerat vinlaboratorium.

UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida