DESIGN

ELIPSON SOUND TREE: KONSTVERK OCH LJUDANLÄGGNING

Sladdlösa högtalare har ju varit hett gods under lång tid, och det är inte så konstigt med tanke på att det inte är direkt snyggt med en massa sladdar som ligger och dräller överallt

elip

Franska Elipson tänker tvärt om och använder så många sladdar som möjligt, fast de hänger dem från taket. Det här är inte produkten för den som har standard takhöjd. Elipson Sound Tree kräver sitt utrymme både för ljudets och designens skull. Sound Tree är ett trevägs-högtalarsystem med en inbyggd 8-tums subwoofer i ”stammen”.

Till detta kommer inte mindre än tolv sfäriska högtalare som hänger likt frukter från taket och ger ett surround-ljud av dimensioner. Högtalaranläggningen passar lika bra i hemmet som i offentliga lokaler, men det gäller som sagt att det finns rymd så att den spektakulära designen kommer fram. Ytorna är av förstärkt glasfiber i högblank röd färg. Grenarna, det vill säga sladdarna som förenar högtalarna med basanläggningen, är lika indiskret röda. Elipson Sound Tree presenterades under designveckan i Milano och fick åhörarnas reservationslösa uppskattning. Trädet skapades av designerna Maurizio Galante, Tal Lancman och Jean-Yves Le Porcher och ska ge känslan av skogens omsvepande ljud. Det här är lika mycket ett konstverk som ett enastående ljudsystem.

Pris: ca 135 000 SEK.

För mer information:
www.elipson.com

UPP
Translate »