DESIGN

FLATMATE

Man kan hoppas att tyske Michael Hilgers inte designat den egna prishyllan på samma minimalistiska sätt som sin uppfinning Flatmate, arbetsstationen som det praktiskt taget regnat priser över sedan den såg dagens ljus.

flatmate2

Bland annat kammade Flatmate hem utmärkelsen Best of Best på förra årets Interior Innovation Award. Flatmate upptar endast 0,02 kvadratmeter golvyta och när man hört att den endast mäter 71 centimeter på bredden och är 12 centimeter djup blir man synnerligen positivt överraskad när man hittar både en lagom stor arbetsyta med plats för en 17-tums dator samt förvaringsmöjligheter för det mesta man behöver under en arbetsdag.

Skåp för pärmar och papper finns på möbelns kortsidor och det inbyggda eluttaget sitter bra placerat så att man lätt kan hålla datorn vid liv och mobilen fullt uppladdad hela dagen. Det här är alltså möbeln som förenar både design och funktion och dessutom upptar minimalt med utrymme. Perfekt i till exempel en smal korridor eller varför inte i sov- eller gästrummet?

flatmate1

I samband med German Design Award fick Flatmate ett hedersutnämnande som den minsta, mest kompletta arbetsstationen på marknaden. Vill man ha en ännu mindre arbetsplats kan man kolla in samma designers Flatframe som även den vunnit ett antal priser och utmärkelser. Priset ligger på €998.

För mer information:
www.iidee.eu

UPP
Translate »