DESIGN

BESÖK HOS IWC SCHAFFHAUSEN

First Class Magazine flög ner till IWC Schaffhausen för att göra ett besök hos den superexklusiva klocktillverkaren och ta reda på historien bakom de åtråvärda armbandsuren och på plats få upplevs hur dessa eleganta statussymboler blir till.

 

01_IWC_Ingenieur_Constant-Force_Tourbillon_Mood

 

Det blev en spännande dag med många aha-upplevelser och massor med vackra klockor, både gamla klenoder och de allra senaste modellerna. 
Vi träffade produktchefer, klockmakare, graverare och marknadsförare, och hann göra besök både i tillverkningen, klockmakeriet och företagets eget museum där det till och med finns klockor från andra hälften av 1800-talet då företaget grundades av amerikanen Florentine Ariosto Jones.

IWC tillverkar enbart herrur och har alltid varit mycket noga med sin mycket maskulina image. Det finns en genomtänkt anledning till att företaget valt att kalla sina klockor för det maskulina ”Der Uhr” i stället för det egentliga neutrala ”Das Uhr”.

Det här är armbandsur för män som på ett elegant, diskret och manligt sportigt sätt vill visa att de har råd med det allra bästa som marknaden har att erbjuda. Och nu pratar vi alltså om klockor som kostar flera miljoner kronor i sina exklusivaste utföranden.

Läs hela artikeln om vårt spännande besök bakom kulisserna i en av världens elegantaste klockfabriker i vårt nästa nummer av First Class Magazine som utkommer i december 2013.

Text: Samira Wingårdh-Waenerlund

UPP
Translate »