FOTOGRAFI

FOTOGRAF MAGNUS SKOGLÖF

Magnus Skoglöf har arbetat som professionell fotograf i 25 år. Det har varit en resa med många olika motiv men till sist fastnade han för matfotograferingen med många framgångsrika samarbeten med såväl tidskrifter som stjärnkockar.

Magnus

– Ganska tidigt upptäckte jag min passion för att fotografera och lånade mammas systemkamera, minns Magnus.

Efter avslutade gymnasiestudier lyckades han få extrajobb som fotograf och kopist på lokaltidningen Skaraborgs Läns Allehanda, något han skulle ha stor nytta av i framtiden. Han fick dessutom lära sig att vara flexibel och spontan. Därefter blev det en vända på Mariestadstidningen och sedan var det dags för lumpen. Vid det här laget hade han inga som helst planer på att avbryta sitt kall så han sökte till tidningen Värnpliktsnytt och fick jobbet.

– Det var en härlig tid, säger Magnus. Redaktionen bestod av ett antal väldigt duktiga reportrar och fotografer och man fick betydligt mycket mera tid på sig att utföra jobben.

Efter avslutad värnplikt blev han kvar i Stockholm där han etablerade sig som porträttfotograf. Under den här tiden hade han många bra uppdragsgivare, bland annat tog han alla pressbilder för TV4. 2003 visade Magnus sin portfölj för tidningen Gourmet och en helt ny bana inleddes. Där fick han möjligheten att fotografera både mat och porträtt för 199 Bord (numera White Guide).

– Det var då jag lärde känna några av Sveriges skickligaste kockar som till exempel Mathias Dahlgren, och Henrik Norström som driver Restaurang Lux, berättar han.

Detta ledde till omfattande samarbeten med ”Swedens Finest Chefs” vilket hittills har resulterat i tio kokböcker, där kockarna har författat och Magnus fotograferat.
­
– Det finns stora likheter i att fotografera porträtt och mat, menar han. De är levande motiv och man måste vara snabb för att fånga stunden och fräschören.

First Class Magazine har den stora äran att kunna presentera ett urval ur Magnus digra samling helt fantastiska bilder och vi säger bara en sak:

SE HANS BILDER HÄR OCH NJUT!

För mer information:
www.skoglof.se

m

UPP
Translate »