FOTOGRAFI

FOTOGRAF RUI BRITES DE SOUSA

– Mina bilder är nästan alltid helt obehandlade, inte digitalt behandlade i efterskott. Jag har inte ens redigeringsprogrammet Photoshop, och vill inte skaffa det heller för att inte frestas att manipulera bilderna. Ibland använder jag mig av olika digitala filter i mina kameror från Olympus OM-D serien. Jag dras till det naturliga ljuset och dess mångfald av reflexer, styrka, sken och brytning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rui Brites de Sousa köpte sin första kamera redan som nioåring för egen sparad månadspeng. Han har alltid fascinerats av ljuset och olika betraktelsesätt, och vill förmedla det vackra som finns i allt, vare sig det gäller människor, arkitektur eller natur. Mjuka och raka linjer, former, ljus och dess brytning och spegling är sådant som lockar honom.

Rui är född och uppväxt i Portugal, men redan som artonåring kom han till Sverige och är numera lika mycket svensk som portugis. Efter en lång karriär på ledande positioner inom stora företag, bland annat inom Teliakoncernen och som VD för hitta.se under företagets mest expansiva tillväxtfas, är han idag bosatt både i Lissabon och Stockholm och verksam som managementkonsult. Han är mån om sin nyvunna frihet som möjliggör för honom att ägna sig mer åt fotografering och resor än han tidigare kunnat göra.

Numera ger han sig även tid att återupptäcka tillvaron igen på ett sätt som påminner om den upptäckarglädje han kände när han var ung pojke, berättar han.
– En stor del av lockelsen och tjusningen med foto är också att det finns en så stor utvecklingspotential, att man hela tiden kan gå vidare, lära sig mer och inte stagnera, fortsätter Rui. Kvinnokroppen är ett underbart vackert motiv som jag aldrig tröttnar på att skildra på nya, kreativa sätt. Och på senare tid har jag vidareutvecklat mitt intresse för reflektioner och speglingar, till exempel i samband med spännande arkitektur. De bilder jag här valt ut för First Class Magazine är från mina två kollektioner ”Reflections” och ”Woman”, och belyser min förkärlek för mjuka respektive raka linjer, och lekfulla speglingar och reflektioner.

För mer information: https://500px.com/rbds

Se Ruis fantastiska bilder nedan.

UPP
Translate »