ASIEN

FYRA STJÄRNOR I GUIDE MICHELIN

Det är inte alla hotell som kan stoltsera med att ha tre Michelin-restauranger i huset – Hotel InterContinental i Hong Kong dock ett sånt

InterContinental-Hong-Kong-exterior-on-harbour

Ska man äta riktigt gott i Hong Kong kan man förslagsvis checka in på Hotel InterContinental, där har man inte mindre än tre Michelin-restauranger att välja mellan.

Nyligen meddelade InterContinental att Michelinguiden för Hong Kong och Macau har förärat tre av hotellets restauranger stjärnor:

Mästerkocken Alain Ducasses SPOON kammade hem två stjärnor för tredje året i följd. Alain Ducasse har restauranger över hela världen och lyckas gång efter annan skapa fantastiska restauranger med mat som verkligen förtjänar stjärnor.  Ducasse har sedan många år specialiserat sig på det provensalska köket.

spoon_alain

Alain Ducasse

Den andra restauranger, Yan Toh Heen, fick en stjärna för femte året i rad. Yan Toh Heen specialiserar sig på kantonesisk mat och köksmästaren, som för övrigt varit med sedan starten 1984, nöjer sig aldrig med något annat än de finaste råvarorna.

ytheen_interior2

Från Yan Toh Heen

Sist men inte minst kammade THE STEAK HOUSE winebar+grill hem ytterligare en stjärna för sitt fantastiska utbud och tillagning av världens finaste kött. Stjärnan behöll de från förra året. THE STEAK HOUSE är ett ett måste om man besöker Hong Kong.

steakh_food4

Sluta leta kött i Hong Kong, gå till THE STEAK HOUSE

Restaurang NOBO, den annars så hyllade världserövraren som även den ryms in under InterContinental Hong Kongs tak fick dock även i år se sig om efter en stjärna. Men, den som väntar på något gott…

För mer information:
Hotel Intercontinental, Hong Kong

UPP
Translate »