DESIGN

GARRISON BESPOKE: DEN SKOTTSÄKRA KOSTYMEN

De flesta av oss kommer förhoppningsvis inte att få användning för den: Den skottsäkra kostymen från Garrison Bespoke

garrison bespoke bulletproof suite

Dressed for success eller dressed to survive? Ja, nu slipper den som står i det valet välja. Kanadensiska Garrison Bespoke har tagit fram kostymen som både ser bra ut, sitter perfekt och som dessutom skyddar din kropp. Genom att använda sig av samma nanoteknologi som används i kläderna som bärs av USA’s trupper i Irak är det här kostymen som bokstavligen förenar nytta med nöje.

Materialet som används i kostymen är 50% lättare än Kevlar som vanligen används i skottsäkra kläder. Detta gör kostymen lätt att bära och det är givetvis en förutsättning både för komfort och passform. Hela kostymen; kavaj, byxor och väst fungerar som skydd mot skott och man kan föreställa sig att det faktiskt finns en ganska stor marknad för den kostym av detta slag.

Kostymen har tagits fram för att uppfylla tre viktiga grundkrav. För det första att den ska vara modern och stilig, den ska sedan vara lätt och komfortabel och sist men inte minst skottsäker. Enligt Garrison Bespoke uppfyller den samtliga krav och har passerat alla tester.

Enligt uppgift startar priset på runt 20 000 USD.

För mer information:
www.garrisonbespoke.com

UPP
Translate »