EUROPA

GENERATOR – LYXIGT HOSTEL I ROM

Hostel är inte en boendekategori vi på First Class Magazine brukar söka oss till. Men när vi fick en inbjudan att testa Generator i centrala Rom väcktes vår nyfikenhet.

Vi faller hårt för Generators design. Loungedelen är ett vardagsrum att drömma om.

Generatorkedjan är unik i sitt slag; man satsar på ett upplevelsebaserat boende med fokus på lyx, design och trend. Allt till en prislapp som gör att man samtidigt kan kalla sig ”hostel”. Här fostras unga backpackers och tågluffare i att uppskatta känslan av ett exklusivt boutiquehotell, samtidigt som de går och lägger sig i våningssängar i traditionella sovsalar à la vandrarhem varje kväll. Men nej, vi bor inte i sovsal på Generator i Rom. Det finns även ”vanliga” hotellrum. De är små, men hypertrendiga. Så för ett par nätter tål vi en dusch där man knappt kan vända sig utan att kliva ut ur dörren för att sedan backa in igen. Allt är rent, fräscht och säkert, med en känsla av att någon ansträngt sig lite extra. Atmosfären, stilen och totalupplevelsen är väl värd det lilla omaket det underdimensionerade sovrummet innebär.

De privata rummen är små men trevliga med genomtänkt konst och inredning.

Generator Rom ligger centralt nära Terministationen och Colosseum, och har totalt 75 rum – både delade och privata. Varje rum har sin egen look med unik inredning inspirerad av den klassiska, romerska stilen. På entréplan finns förutom bar och frukostmatsal ett kafé med italienska delikatesser och en skön, öppen loungedel.

Generator grundades 1995 och har sedan vuxit med rekordfart. Rom är den senaste etableringen. Sedan tidigare finns man i Dublin, London, Köpenhamn, Hamburg, Berlin, Venedig, Barcelona, Paris, Amsterdam och Stockholm. Snart öppnar också Generators första amerikanska hostel i South Beach, Miami, och i Europa står Madrid på tur. Alla erbjuder olika typer av boenden, anpassade efter sin geografiska hemvist.

Klassiska detaljer från hostelvärlden finns även på Generator, men alltid med en lite mer genomtänkt, formmässig touch.

Generator Rom känns i mångt och mycket som ett högt rankat designhotell. Byggnaden är klassisk, entrén likaså. Vi får ett hjärtligt mottagande och blir genast imponerade av inredningen i lobbyn och baren. Det är en träffsäker, eklektisk mix i mustiga färger, modiga mönster och med många sköna sittplatser där det känns naturligt att slå sig ner. Klientelet är blandat och ger samma sköna känsla som inredningen. Här vill vi hänga! Vi skyndar oss att checka in, konstaterar att rummen är små men sängarna sköna – gott så. Vi bestämmer träff i baren för en drink innan vi ger oss ut för att äta middag. Vår språkkunnige bartender blandar några av de bästa drinkar vi någonsin smakat.

Vi lämnar Generator med recept på vår nya favoritdrink. Dracula 20 ml kryddig vodka 30 ml vanlig vodka 20 ml Campari 20 ml tranbärsjuice 20 ml Sweet & Sour

Vi stannar två nätter på Generator och konstaterar när vi lämnar etablissemanget att vi spenderat förvånansvärt mycket tid på hotellet. Det är helt enkelt väldigt lätt att känna sig hemma här. Den anspråkslösa tonen balanseras av den på sina ställen riktigt exklusiva känslan och det som uppstår är något unikt. Vi känner oss hemma, och den nyfikenhet vi kände inför besöket har fått förnyad kraft. Nu vill vi testa Generator på fler ställen i världen.

För mer information: https://generatorhostels.com/

foto: stina Lodén

 

 

UPP
Translate »