MAT OCH DRYCK

GLENMORANGIE FÖR SAMLARE

Nu lanseras Glenmorangie Grand Vintage Malt 1989 – den andra specialutgåvan i Glenmorangies vintagekollektion Bond House No. 1, som är skapad för konnässörer. Det är en unik single malt whisky från 1989 med rökiga och söta dofter samt en härlig, fyllig smak av bakade äpplen och smörkola. Glenmorangie Grand Vintage Malt 1989 finns att beställa i begränsad upplaga via Systembolagets privatimport från den 2 april.

Förra året lanserade det skotska destilleriet Glenmorangie vintagekollektionen Bond House No. 1 och den första utgåvan Glenmorangie Grand Vintage Malt 1990 för samlare och whiskykonnässörer. I vår, den 2 april, lanseras den andra specialutgåvan, Glenmorangie Grand Vintage Malt 1989, som endast finns i 6 000 numrerade exemplar i hela världen.

Glenmorangie Grand Vintage Malt 1989 erbjuder en utomordentlig intensitet och komplexitet, som avslöjar dess ålder och historia. En avgörande faktor för dess speciella karaktär är den imponerande sammansättningen av fat. Dr Bill Lumsden lät delar av batchen färdigställas på de finaste faten som tidigare lagrat Côte-Rôtie. Efter 27 år ansåg Dr Bill Lumsden att årgången var perfekt. Den förenar Glenmorangies subtila finess med den sällsynta intensiteten från giftermålet av fat. Resultatet är en utsökt rödbrun single malt med rökig doft, en len och förförisk sötma, djup ek och en hint av mogna, röda frukter.

Glenmorangie Grand Vintage Malt 1989 finns i begränsad upplaga att beställa via Systembolagets privatimport från den 2 april 2018. Pris 5 199 SEK

 

UPP
Translate »