EUROPA

GOLF: DÖMLE HERRGÅRD

Med skog och vatten alldeles runt knuten hälsar Dömle Herrgård i Värmland sina gäster välkomna till en herrgårdsvistelse utöver det vanliga

DomleHerrgard_golf_4-1

Ursprungligen, år 1456, var Dömle en storslagen morgongåva till den unga bruden Katarina Bengtsdotter. I nutid har satsningen på golf blivit något av herrgårdens signum. Området har kallats Dömle sedan 1600-talet och ordet tros härstamma från det fornnordiska adjektivet dimbal, som betyder dimmig.

DomleHerrgard_omgiv_2-1

Från älven kunde man nämligen se dimman stiga, vilket fick ge namn åt området. Genom åren har Dömle Herrgård och kringliggande område ägts av både grevar och brukspatroner. Idag är herrgården i privat ägo och en mycket populär anläggning för bland annat konferenser, bröllop och fester. Den natursköna omgivningen ger en fin inramning till alla typer av vistelser.

GOLFEN ETT SIGNUM

DomleHerrgard_golf_6-1

På Dömle Herrgård tar man satsningen på golf på allvar. Man har ett antal olika paketerbjudanden för den golfintresserade, och golfbanan ligger i direkt anslutning till herrgården. Det är endast 100 meter till första tee på Dömle Golf & Country Club och här finner man en 18- håls golfbana med utmaningar för såväl nybörjaren som entusiasten. Banan leder genom natursköna omgivningar med utsikt över berg, skogar, ängar, Dömleån och Smårissjön. Och för den som vill öva på svingen hittar man golfranchen endast en järnsjua från herrgården.

DomleHerrgard_omgiv_4-1

Herrgården samarbetar även med sju av Värmlands bästa golfbanor som alla ingår i Golfnavet, ett samarbete mellan Dömle Herrgård och välkända golfklubbar i området, så här finns alla möjligheter till variation under en golfweekend. Bland annat kan man välja att spela på Arvika Golfklubb, en av Värmlands mest populära golfbanor. Här spelar man på en komplett och lätt kuperad 18-håls parkbana, ritad av banexperten Nils Sköld.

Ett litet tips är att inte missa klubbens golfshop som erbjuder det bredaste sortimentet i regionen. En annan mycket populär och närliggande anläggning är Karlstad Golfklubb. Klubben är känd som mästerskapsbana och erkänd arrangör av internationella tävlingar som Wermland Open, EM för herrar och EM för damer. Men det är också en bana som passar medelgolfaren och nybörjaren alldeles utmärkt.

GENUIN HERRGÅRDSKÄNSLA

DomleHerrgard_restaurang_1-1

På Dömle bor man antingen på själva herrgården, i flyglarna eller Sjögården och Paviljongen. Under 2010 och 2011 fick Dömle Herrgårds huvudbyggnad ett ordentlig ansiktslyft och man har verkligen lyckats kombinera den genuina herrgårdskänslan med en modern touch och hög standard.

DomleHerrgard_int_2-1

Flyglarna, som uppfördes på 1740-talet av Greve Löwenhielm, ligger cirka tjugo meter från huvudbyggnaden, och här finner man även Dömlesviten – det självklara valet för den som vill lyxa till det lite extra under sin vistelse. Sviten är inredd i romantisk stil med antika möbler, himmelsäng, kristallkrona och har till och med en egen jacuzzi.

ETT KULINARISKT ÄVENTYR

DomleHerrgard_restaurang_3-1

På Dömle Herrgård har man skapat en kreativ matlagningsplats som bidrar med spännande och njutningsfyllda upplevelser för alla sinnen, och där man som gäst får uppleva mat som utmanar smaklökarna. Köket erbjuder tre-, fem- och sjurätters-menyer som tillsammans med väl utvalda viner ger goda förutsättningar för nya, kulinariska upplevelser.

DomleHerrgard_vinkallare_1-1

DomleHerrgard_vinkallare_3-1

En trappa ner i herrgårdsbyggnaden finner man en vinkällare av det mest exklusiva slag, inredd med plankor som är tillsågade av ekar som vuxit utanför herrgården. Här ligger årgångsviner på rad och detta är också en perfekt plats för mat- och dryckesprovningar. Källaren kan även med fördel användas som matsal för mindre sällskap.

För mer information:
www.domle.se

UPP
Translate »