EUROPA

GOLF: FREDENSBORG HERRGÅRD

Strax söder om Vimmerby i Småland, där skogarna öppnar sig, ligger Fredensborg Herrgård. Vackert belägen vid sjön Gissen och omgiven av Tobo Golfbana finns här alla möjligheter för en avkopplande golfweekend

fredensborg_

Fredensborg är en ståtlig herrgård, byggd år 1875. Här kan gästerna njuta av ett boende i en ovanligt vacker träbyggnad med snickarglädje, tinnar och torn. Innanför herrgårdens väggar råder en avkopplad och lugn atmosfär som andas äkta herrgårdsmiljö med stilfulla salonger och gemak, kakelugnar och sprakande brasor i öppna spisar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På herrgården finns det ett stort antal sviter, golfrum och familjerum som alla är trevligt inredda i olika stil. De flesta rummen är belägna med vacker utsikt mot sjön, herrgårdsparken eller den vackra Smålandsnaturen. Fredensborgs Herrgård erbjuder ett flertal attraktiva golfpaket. En stor fördel för golfgäster är att första tee ligger endast 100 meter från Fredensborg.

BO MITT PÅ GOLFBANAN

Fredensborg_golf_2-1

Som golfspelande gäst på Fredensborg kan man efter en härlig frukost ta klivet rätt ut på golfbanan, som ligger ett stenkast från frukostbordet. Under 60-talet vaknade golfintresset upp i trakterna kring Fredensborg. 1971 beslöt man sig för att bilda Tobo Golfklubb, och fyra år senare stod en 9-hålsbana färdig.

Under invigningsspelen var självaste prins Bertil på plats, och en stor publik följde intresserat bollarna runt banan. 1978 hade intresset för Tobo Golfklubb vuxit sig större och man beslöt sig för att bygga ut banan till 18 hål, och idag anses Tobo Golfklubb vara en av Smålands finaste banor.

Svezia, Vimmerby.

Själva banan är en omväxlande park- och skogsbana som slingrar sig genom tall- och björkridåer och erbjuder många fina hål. Bland annat det 14:e ut mot den vackra sjön Gissen. Just detta 14:e hål är ett av Sveriges mesta hole-in-one-hål. Klubbens pro, Magnus Hultgren, erbjuder både kurser och lektioner för den som vill förbättra sin golfteknik.

Från klubbhusterrassen kan man njuta av mat och dryck och en intressant utsikt över delar av banan. I den välfyllda Golfshopen hittar man mängder av kända varumärken med klubbor från bland annat Wilson, Taylor Made, Ping och Titleist. I golfshoppen erbjuder man även den senaste och bästa tekniken för utprovning av golfklubbor.

NÅGOT FÖR ALLA

SAMSUNG DIGIMAX A55W

Fredensborgs Herrgård ligger mitt i vacker småländsk natur, och även om golfen är en stor del av en vistelse här så finns det goda möjligheter till andra typer av aktiviteter. Kring herrgården finns trevliga promenadstigar, elljusspår och slingrande cykelvägar runt skog och sjö att upptäcka tillsammans med sitt weekendsällskap. Cyklarna lånar man självklart på herrgården. Det finns även minigolf och tennis på anläggningen. Och gästar man Fredensborg på sommaren kan man ta sig ett svalkande dopp i sjön vid herrgårdens egen badbrygga. Eller varför inte låna en roddbåt och ta en tur på sjön.

Under kyliga kvällar kan man med fördel värma sig i sjöbastun. Reser man med barn kan det vara bra att veta att Astrid Lindgrens värld ligger i närheten. En utflykt dit brukar Fredensborg varmt rekommendera. Även Astrid Lindgrens barndomshem Näs, filminspelningsplatserna för Barnen i Bullerbyn och Emil i Lönneberga, finns i Fredensborgs närhet och brukar vara populära mål för en utflykt.

HARSYRA OCH GRANSKOTT

Fredensborg_mat_1-1

I restaurangen på Fredensborgs Herrgård brinner man för att servera mat som är bra för både kropp och själ, och det märks tydligt när man slår sig ner till bords. Man baserar sina menyer på här- och närproducerad mat med de bästa råvarorna från lokala producenter, odlare och leverantörer.

Fredensborg_mat_3-1

Det är faktiskt köksmästaren Andreas egen far som är kökets mest trogne skördare och svampplockare. Efter en dag i skogen levererar han dagsfärsk svamp, harsyra, bär och granskott direkt till sonens team i köket. Av granskotten tillverkar köksmästaren Andreas bland annat Fredensborgs alldeles egna granskottsirap, något man absolut inte får missa. Granskottsirapen smakar underbart till goda ostar och finns att köpa med sig hem i receptionen.

För mer information:
www.fredensborg.com

UPP
Translate »