SPA OCH SKÖNHET

GOTLÄNDSK SKÖNHET: IDYLLIEN

Vi uppmärksammar det gotländska företaget Idyllien

I parti och minut förser gotändska Idyllien kräsna kunder med doft-, kropps- och spaprodukter med internationell känsla, men svensk touch.

idyllien_rumsstickor-7

Catrin Kylberg, en av ägarna, berättar om Idyllien: – Idyllien är en romantiskt dekadent värld med ett nutida uttryck som hämtar inspiration från art nouveau-konstnärer som Waterhouse, mixat med gamla tropiska kolonier och Hollywoods guldår. Vi tänker oss Idyllien som en egen kontinent långt ute i havet, en plats sjöfarare skulle ha kunnat berätta sägner om. Förutom ovannämnda produkter designar, tillverkar och säljer Idyllien även lyxiga teer och textilier.

badrock_dam_ljusbeige

– Vår nya kollektion av textilierna är vår egen design, vidareutvecklad med utgångspunkt från traditionella textilier som använts i de turkiska hamam-badhusen i över sexhundra år. De vävs för hand på vävstolar i ett litet väveri i Turkiet, av ekologisk, turkisk, förstklassig bomull. Växtförhållandena i landet gör bomullstråden extra lång och stark, vilket tillsammans med den speciella vävtekniken ger den en otrolig uppsugningsförmåga, berättar Catrin. Idylliens produkter säljs i de egna butikerna på Gotland, i Sturegallerian i Stockholm samt i den egna nätbutiken.

För mer information:
www.idyllien.se

UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida