EUROPA

GRAND HÔTEL STOCKHOLM ÖPPNAR UTESERVERING

Den 5 juni var det premiär för Grands nya satsning Terrassen som i det här fallet ligger på trottoaren framför Burmanska Palatsets järnstaket.

”Medelhavet möter Saltsjön” har varit ledorden för arbetet med den nya serveringen som har två miljöer med plats för totalt 100 sittande gäster. SOM vi har väntat på den här dagen!

 

Terrassen Grand Hotel

 

– Vi är väldigt glada och stolta över att äntligen kunna inviga Grand Hôtels nya uteservering, den första sedan Verandorna byggdes in på 1970-talet. Terrassen är ett efterlängtat tillskott som sätter oss på kartan i sommarstockholm. I den avslappnade atmosfären ska både turister och passerande citybor ska känna sig välkomna, säger Maria Maruska, källarmästare på Grand Hôtel.

Arkitekt Per Öberg har stått för inredningen (eller man kanske ska kalla det Utredningen) som har valts med yttersta omsorg för att få till den där känslan av fransk uteservering.

 

Terrassen Grand Hotel

 

– Vår tanke har varit att skapa en bekväm och inbjudande miljö med inspiration från klassiska Promenade de la Croisette i Cannes. Till detta har vi adderat stolar gjutna i järn från Svenskt Tenn och bordsskivor av natursten, tillsammans med vinrankor, citron- och olivträd för att förstärka känslan av att Medelhavet möter Saltsjön. Gästernas fokus riktas mot folklivet på kajen, säger Per Öberg.

Menyn har influenser från Sydeuropa med rätter som bland annat carpaccio på oxfilet, sallad på confiterat anklår, chevre chaud med mycket mera. Läckert är bara förnamnet!

Terrassen har kunnat realiserats tack vare att hela kajen har rustats upp. Man har breddat trottoaren med flera viktiga metrar (betänk att den tidigare var väldig smal), och allt ramas in av grönskande oliv- och citronträd för att skapa den rätta medelhavskänslan.

Man håller öppet sju dagar i veckan från lunch till klockan tio på kvällen, och ALLA är välkomna.

Text: Eva Juhlin-Dannfelt
Foto: Grand Hôtel/Åke Eson Lidman

UPP
Translate »