MAT OCH DRYCK

VÄLRENOMMERAD RESTAURANG FÅR NY KOSTYM

Inredningen med sina ljusa färger är elegant såväl som tidlös, och självklart ligger fokus på det klassiska smörgåsbordet samt en à la carte-meny med en stark svensk anknytning.

 

grand1

 

Londonbaserade arkitektbyrån Richmond International har utformat design och inredning på den nya verandan där dekor och utsmyckning har inspirerats av bland annat spetsbrodyrer från vintagebrudklänningar tillsammans med den svenska floran.

– Det har varit ett spännande uppdrag att få inreda en restaurangmiljö med så gamla anor som Verandan. Vårt mål har varit att värna om svensk tradition och skapa en tidlös, elegant miljö som passar såväl lunch- som middagsgäster i olika åldrar och sällskap som söker en förstklassig matupplevelse. Nu har vi även gett Grand Hôtels olika gästmiljöer ett mer enhetligt intryck, säger George Meikle på Richmond International.

 

grand2

 

Färgskalan går i vitt accentuerat av mörkt blått och med inslag av lila och grå nyanser samt detaljer av brons. Golven av ljus marmor har infällda toisetter och vackra fält med konstfärdigt lagd mosaik. Som gäst välkomnas man in i en ljus och luftig lokal som i all sin enkelhet ändå lyckas med konsten att bedåra. Taken pryds av sirliga kristallkronor som glittrar ikapp med de glamorösa gästerna som avnjuter ett smörgåsbord som definitivt måste vara ett av Sveriges bästa.

Med ett femtiotal olika rätter, många av dem svenska klassiker som olika sorters sill, varmrökt lax, böcklinglåda, lammfiol med mera är det ingen risk att man lämnar Verandan hungrig. Problemet är snarare att man inte orkar få i sig allt. Även kvällens à la carte tar avstamp i svensk husmanskost och inkluderar allt från Biff Rydberg till kryddstekt hjortytterfilé och sotad regnbågsöring.

 

grand3

 

– Vårt mål är att Verandan även fortsättningsvis ska attrahera såväl stamgäster och hotellgäster som turister och Stockholmare med både kvalitet och tradition. Efter vår omfattande renovering kommer även nya gäster att bli lockade av att komma hit. Verandan har alltid varit känd för att servera svenska klassiker av hög kvalitet och smörgåsbordet har varit en självklar del av Grand Hôtel sedan 1980-talet, vilket det också kommer att vara i framtiden men nu i en modern och uppdaterad presentation, säger Maria Maruska, källarmästare på Grand Hôtel.

Verandan har plats för 110 sittande matgäster som alla kan njuta av den spektakulära utsikten över Gamla Stan och Kungliga Slottet.

För mer information:
www.grandhotel.se

Foto: Åke Eson Lindman

UPP
Translate »