EUROPA

GRAND HOUSE I PORTUGAL ÄR ETT MÅSTE

Grand House är ett fantastiskt Belle Époque-hotell, en återupplivad Grand Dame som fick ett nytt liv i den historiska staden Vila Real de Santo António. Det tidigare femstjärniga boutiquehotellet i Vila Real de Santo Antônio och har nu restaurerats och nya Grand House bibehåller det maximala av originaldetaljer, såsom fasaden av jugendstilslinjer och inslag av barock. Och självklart sin femstjärniga status.

Grand House’s fasad är imponerande och vittnar om en storhetstid.

Äkthet, exklusivitet, enkelhet och själ varje detalj på hotellet och personalen gör sitt yttersta  för att ge unika och minnesvärda upplevelser till varje gäst. Därför är äktenskapet mellan Grand House och den portugisiska inredningsarkitekten White & Kaki perfekt.

Detaljerna runt om i Grand House är imponerande och här hittar man alltid något att vila ögonen på.

De 30 rummen och sviterna har sin egen identitet, möbler och unika dekorativa bitar gjorda av naturliga och organiska element utgör miljöerna, blandar det gamla, det koloniala och det samtida, i en överraskande och mysig harmoni i vita och beige toner, en slående kännetecknande för verk signerade av White & Kaki.

Samtliga rum har sin helt egna design och är mycket inbjudande.
Utsikten från biblioteket är fantastiskt över hamnen.

Grand Salon är ett konstverk i sig, här serveras hemlagad frukost med diskret sofistikering i variationen och kvaliteten på färska ostar och bakverk eller i äggmenyn. På natten lyfter ljuskronornas halvljus upp den gastronomiska upplevelsen på internationell nivå, ett varumärke för den utvalda listan över hotell som har Relais & Chateaux-tätningen. Kocken Jan Stechemesser specialiserar sig på portugisiska rätter och här njuter man av middagar med säsongsbetonade menyer som är inspirerade av lokala smaker och aromer.

En frukost som är vällagad och med denna utsikten är en lisa för själen.

I närheten finns Grand Beach Club som är perfekt för att njuta av solen och det bästa av Algarve-köket i en avslappnad loungemiljö. Grand Beach är ett exklusivt alternativ för gästerna som vill njuta av den fina sandstranden och den varma Atlanten.

Ett svalkande dopp i poolen med denna fantastiska utsikt är magiskt.

Och om du skulle mot förmodan bli trött på det så erbjuder Grand House diverse utflykter i regionen, alla skräddarsydda efter gästernas önskemål.

Att strosa runt i staden och besöka de lokala caféerna eller restaurangerna är en ren glädje.

Är inte livet bra? Det är motto för Grand Dame. Vi kan bara hålla med.

För mer information: https://grandhousealgarve.com/

Foto: Adriana Lage Toma samt press

UPP
Translate »