UTVALT FÖR DIG

GRANDPA SUPERBEAR HJÄLPER UTSATTA BARN

Ibland måste man få skryta lite, och när First Class Magazines egna medarbetare drar igång ett välgörenhetsprojekt i Sydafrika är det ett mycket lämpligt tillfälle!

 

grandpathumb

Får vi presentera Grandpa Superbear!

 

Sedan många år har First Class Magazines fantastiska medarbetare Björn Waenerlund och hans fru, tillika hon FCM-medarbetare, Samira Wingårdh-Waenerlund gjort som flyttfåglarna och satt kursen mot Sydafrika under vinterhalvåret. Det var när Björn kom över boken Grandpa Superbear av den engelska författaren Bruce King som det slog honom att just den boken skulle kunna ingjuta mod och hjälpa många av Sydafrikas kåkstadsbarn.

 

DSC_8176A-1

 

Grandpa Superbear handlar nämligen om en liten pojke som träffar ”farfar superteddybjörn” och får uppleva olika upplyftande livssituationer med klara budskap som skapar ökad motivation och stärkt självkänsla.

-När jag läste boken slog det mig att dessa budskap precis är vad de fattiga barnen i kåkstäderna i Sydafrika behöver, berättar Björn. -De flesta av dessa barn lever i fattiga och trasiga miljöer utan några som helst ledstjärnor. Jag tog kontakt med Bruce King och fick, efter att ha beskrivit mina tankar och planer, rättigheterna till att översätta boken till xhosa som är ett av de mest utbredda språken i Sydafrika. Till min hjälp hittade jag den sydafrikanska välgörenhetsorganisationen A Reaching Hand som leds av svenskan Karin Hoole.

 

grandpasuperbear

 

I måndags blev projektet en realitet, under ett stort lanseringsparty i Kapstadens största kåkstad Khayelitsha samladesbarn mellan 4 och 9 år till fest och fick ryggsäckar utdelade. Varje ryggsäck innehöll den översatta boken, en tillhörande målarbok, färgkritor och en alldeles egen liten Grandpa Superbear-teddybjörn.

Projektet finansieras av frivilliga donationer från såväl privatpersoner som företag. Varje ryggsäck koster ca 62 kronor att producera och distrubuera.

 

gpsb2

 

Vi på First Class Magazine är givetvis stolta över att ha så initiativrika och handlingskraftiga medarbetare och sällar oss till skaran av hängivna beundrare samtidigt som vi konstaterar att lyx inte behöver handlar om stora summor pengar, det kan lika gärna handla om förmågan att kunna hjälpa andra.

Vill Du hjälpa till?

Skicka då din gåva till:
A Reaching Hand, Bankgiro 212-3875.
Märk gåvan med: ”Super Bear”

Skriv gärna även din mailadress, så får du löpande information om utvecklingen av projektet.

62 kr = 1 barn
310 kr = 5 barn
620 kr = 10 barn
1 550 kr = 25 barn
3 100 kr = 50 barn

För mer information:

 

UPP
Translate »