Annons från Grekiska Statens Turistbyrå

Grekland välkomnar världen!

I Grekland finner du lugna vikar och oändliga stränder, något vilket lovar ett absolut nöje. Förutom bad kan du hitta vattensporter, vindsurfing och dykning som Grekland erbjuder. Önskar du segla så finns det många möjligheter i den Grekiska övärlden att göra detta och bara njuta av de grekiska havens Grekland föryngrande kraft.

Vad skulle du välja att göra först?

Foto: GNTO,arkiv

Upptäck Grekland vid havet


Cycladerna:
Vi börjar vår resa i skärgården i Egeiska havet! Medan du seglar genom Cycladernas ögrupp och upplever en fascinerande resa, kommer den starka nordöstra Medelhavsvinden (kallas Meltemi) att blåsa i området och testa dina sjömäns uthållighet och färdigheter.

Foto: GNTO,arkiv

Läs mer här: Cyclades

Lipsi, Dodekanesos. Enligt myten är Lipsi det drömlika scenen, där ett av de mest populära kapitlen i Odyssey av Ulysses äger rum. I Lipsi, även känd som Ogygia, förtrollade gudinnan Calypso den oräddslösa vandraren i havet, Odysseus, som gav sig ett tag till trollformeln på denna magiska plats.Om detta är en sanning eller en skröna, det får du undersöka själv.

Lipsi, Dodekanesos: Foto GNTO, arkiv

Läs mer här: Lipsi

Dykning – oförglömlig upplevelse under vattnet

Attika: Undervattensgrottor och raviner, rev fulla av fiskars liv  och vrak erbjuder spektakulära bilder för besökaren. Allt hittar du i Attika-regionen som har över 40 dykmål. Erfarna dykare kan lätt spendera en vecka här och njuta av 2-3 dyk per dag, medan nybörjare kan njuta av sin första dykupplevelse under perfekta förhållanden och bli kär i undervattensvärlden.

Foto:  GNTO, G. Rigoutsos

Läs mer här: Diving

Alonissos: Det första undervattensmuseet i Grekland!

Det Peristera-skeppsbrottet upptäcktes i början av 1990-talet och kommer att vara det första som den grekiska regeringen öppnar för allmänheten under sommaren 2020. Fartyget som arkeologer anser var en stor atenisk pråm med amforor fylld med vin, sjönk troligen mot slutet av det femte århundradet f.Kr. Vraket sitter nu cirka 30 meter under vattnet, och historiker säger att det är det största fartyget i sitt slag som upptäcktes under havet.

Att vandra i den gamla staden i Alonissos är magiskt vackert.
Foto: GNTO, Vasilis Drosakis

Läs mer här: Alonissos

Windsurfing I Lefkada

Havsområdet omkring ön Lefkada anses vara ett paradis för windsurfare och är ett toppdestination för både inhemska och utländska surfare. Vindriktningen och hastigheten växlar gradvis och stiger under de tidiga eftermiddagstimmarna på Vasiliki-stranden vars området är en världsberömd surfplats. Vasiliki stranden ingår i en topp tio lista över de bästa surfstränder över hela världen.

Ionian, Lefkada. Photo: GNTO, G. Filippini

Läs mer här: Ionian Islands

Hav och sol på Kretas fantastiska stränder

De grekiska stränderna är världsberömda och mycket populära eftersom de är kända för sina kristallrena vatten, liksom för sin unika mångfald. Kretas oändliga kustlinje har många stränder varav de flesta är sandiga och kända för sina pittoreska vyer.

Kreta har magiska stränder. Balos  Beach. Photo: GNTO, Militos

Läs mer här: Crete

Att vara dig själv och njuta av din grekiska livsstil – det är allt du behöver tänka på.

Destination Grekland. Hälsa först.

UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida