UTVALT FÖR DIG

GUCCI STÅR BAKOM “CHIME FOR CHANGE”

utvald

Beyoncé, Jennifer Lopez, Ellie Goulding, Timbaland och John Legend – vad har de gemensamt? De är alla engagerade i GUCCIS globala välgörenhetsprojekt ”CHIME FOR CHANGE”.

GUCCI är för de allra flesta ett välkänt varumärke som ständigt förknippas med flärd, lyx och kvalitet . Modehuset, som slog upp sina dörrar redan 1921, har sedan dess tillhört gräddan av världens flottaste varumärken, det behöver dock inte betyda att det inte även finns ett djupare samhällsengagemang.

Beyoncé Knowles-Carter Portrait

Beyonce Knowles-Carter engagerar sig för tjejers och kvinnors självständighet.

GUCCI står nämligen, tillsammans med bland andra Beyoncé Knowles-Carter och Salma Hayek Pinault, bakom organisationen CHIME FOR CHANGE som arbetar för tjejers och kvinnors självständighet.

– Jag är stolt över att gå med det växande internationell rörelse som representant för flickor och kvinnor runt om i världen, säger Salma Hayek Pinault i ett pressmeddelande. – Jag tror att genom att arbeta tillsammans så kan vi förändra historien för att se till att flickor och kvinnor får möjlighet att förverkliga sin potential och frodas.

Salma Hayek-Pinault Portrait

Salma Hayek Pinault är en av medgrundarna till “Chime for Change”.

En av de andra grundarna, Beyoncé Knowles-Carter, säger:

– Jag har alltid känt starkt för kvinnors lika möjligheter. Flickor måste från tidig ålder läras att de är starka och kan bli den vill vara. Det är upp till oss att ändra statistiken för kvinnor runt om i världen. Jag är hedrad att vara i sällskap med kvinnor som lever utan fruktan och ett föredöme för nästa generation av unga damer.

 

Jennifer Lopez ImageJennifer Lopez är en av världsartisterna som uppträder på lördagens konsert.

CHIME FOR CHANGE:s roll är att provocera och utmana det traditionella. De vill lyfta upp frågor som är viktiga för tjejer och kvinnor idag.

Organisationen har en rådgivande styrelse för frågor bestående av experter, advokater och globala ledare. Bland alla kända namn hittar vi John Legend, Pat Mitchell, Alyse Nelson, Sharmeen Obaid Chinoy, François-Henri Pinault, Jada Pinkett Smith, Julia Roberts, Meryl Streep, och ärkebiskop Desmond Tutu samt hans dotter Mpho Tutu.

Lördagen den 1 juni 2013 hålls en välgörenhetskonsert på Twickenham Statium i London. På scenen står Beyoncé tillsammans med andra superstjärnor som Jennifer Lopez, John Legend, Laura Pausini, Timbaland med flera.

För mer information:
CHIME FOR CHANGE

UPP
Translate »