MAT OCH DRYCK

HÅLLBARA COCKTAILS HOS SCANDIC

Scandic har länge legat i framkant inom hotell- och besöksnäringen både vad det gäller miljömässig och social hållbarhet. Nu tar Scandic ytterligare ett hållbarhetssteg och lanserar ett antal drinkar gjorda av ingredienser som tagits tillvara från hotellfrukosten. Drinkarna som tagits fram av barteamet på Haymarket by Scandic finns nu på samtliga Scandichotell i hela Sverige.

Scandic har sedan tidigare genomfört en rad åtgärder för att minska sitt klimatavtryck. Bland annat har man tagit bort engångsartiklar på hotellrummen, avskaffat onödig plast som sugrör och drinkpinnar och sett över rutiner för att reducera matsvinn. Nu lanserar Scandic ett antal hållbara drinkar där råvaror från hotellfrukosten tagits till vara på. Exempel på ingredienser är kaffesump, överbliven gurka från frukosten och fruktskal som annars skulle komposteras eller slängas. Bland drinkarna finns till exempel Razzycle på hallon som har kort hållbarhetstid, Green Giggle på gurka från hotellfrukosten och Ecospresso, en drink på coldbrew bryggt på kaffesump som annars skulle ha kastats.

Barteamet på Haymarket by Scandic har sedan tidigare lanserat drinkar med fokus på att ta tillvara på råvaror från restaurangerna. Nu har de satt ihop ett antal drinkar som lanserats på alla Scandichotell i hela Sverige i slutet av juni. Samtliga av de nya drinkarna är dessutom till största del ekologiska.

UPP
Translate »