MAT OCH DRYCK

HAN ÄR ÅRETS BARTENDER 2014

Efter en vecka av hård konkurrens, fantastiskt hantverk, kreativitet och många exceptionella drinkar slog, Charles Joly från USA 47 av de bästa bartenderna från hela världen och är nu utnämnd till bartender of the year 2014

Charles Joly_USA_Diageo Global World Class Winner 2014_0001

Charles Joly hänförde domarna från den första cocktailen, men det var främst hans unika signaturdrink Above the clouds i tävlingen Punch and Glass som avgjorde att han nu är ett aktat namn i cocktailhistorien.

Under hela veckan har Charles gång på gång visat sina kunskaper inför den aktade juryn som inkluderar legender såsom Dale DeGroff, Salvatore Calabrese, Julie Reinor, Steve Olson och Gaz Regan.

­‐ Jag känner mig helt överväldigad. Jag vet att det låter som en klyscha, men att tillkännages som DIAGEO RESERV WORLD CLASS  Bartender of the year 2014 är en dröm. De andra finalisterna är verkligen de bästa bartenderna i världen, att domarna utsett mig till vinnare är helt otroligt, säger Charles Joy.

‐ Denna resa startade inte idag vid ceremonin, den här veckan, på finalen, eller ens förra året när jag närmade mig det här – det startade för många år sedan när jag började arbeta i en lokal bar.

Charles Joly_USA_Diageo Global World Class Winner 2014_0005

Smakerna, dofterna, ljuden, tekniken, historian, showen ­‐ jag insåg att jag ville skapa mer än bara en drink. Jag gör idag drinkar med hela mitt hjärta och det gör mig så glad att se kunderna nöjda. De möjligheter som bartenders har är oändliga, inte bara när det gäller ens karriär, utan även skapelserna ‐ den enda begränsningen är fantasin.

USAs Charles Joy blir den sjätte bartendern att tilldelas den ärofyllda WORLDCLASS titeln “Årets Bartender”. I föregående fotspår finner vi bartenders som David Rios, Tim Philips, Manabu Ohtake, Erik Lorincz och Aristotelis Papadopoulos.

UPP
Translate »