Annons från Grekiska Statens Turistbyrå

Health & Wellness i Grekland

Välbefinnande gäller inte bara fysisk hälsa. Det är en allmän känsla. En intern stråle av hälsa, kraft och skönhet. Det är en pågående process. Grekland är det ideala förslaget för psykologisk och fysisk hälsa och sökandet av välbefinnande! Termiska och mineraliska naturliga terapeutiska källor dyker upp på 850 platser över hela Grekland.

Vouliagmeni-Aten Rivieran

Du behöver inte åka på en färja för att undkomma den grekiska huvudstadens liv: ta en kort bussresa så hittar du fantastiska lokala stränder längs den skyddade Saronic viken.

I öster ligger Vouliagmenibukten, dess strand inbäddat i ett vackert läge, före berget Hymettus. En marina och ett par privata stränder är dess varumärken medan den pittoreska hamnen erbjuder fantastisk utsikt över de avlägsna öarna i Saroniska viken.

Vouliagmeni-sjön, bara fem minuters promenad från det lilla torget i stadens centrum, ligger “sjunkit” (Vouliagmeni innebär sjunkit). Sjöns mineral- och brackvatten känns absolut silkeslen medan du simmar medan det enligt uppgift är läkande för reumatism och ledinflammationer.

Vouliagmeni Lake, Foto: GNTO/Y.Skoulas

Läs mer: Vouliagmeni Lake

Evia eller ibland finns som “Euboia”, är den näst största ön i Grekland och den tredje i östra Medelhavet, ligger nära Aten, prefekturen Attika.

Aidipsos är i Evia och förmodligen den mest kända spa-staden i Grekland! Denna söta lilla stad ligger i norra Evia och är ansluten till fastlandet med färja från Arkitsa i Fthiotida-regionen i Central Greece, bara 152 km. från Aten eller 1,40 timmar. kör med bil med National Highway E75 eller med buss från Aten.

De läkande egenskaperna hos de termiska fjädrarna från Aidipsos är kända sedan antiken och nämns faktiskt i skrifterna från Plutarch, Strabo och Aristoteles.

Aidipsos , Foto: GNTO/Y.Skoulas

Läs mer: Evia

Resorten Kamena Vourla ligger på ett avstånd av 178 km norr om Aten och är en av de mest berömda orterna i Grekland eftersom dess terapeutiska egenskaper har varit välkända i många århundraden. Runt 1926 upptäckte kemisten Michail Pertesis den exceptionellt höga radonkoncentrationen i vattnet, som ansågs vara ett stort värde för människors hälsa.

Kammena Vourla Foto: GNTO/M.Mandreka

Läs mer: Thermal Springs

Loutraki ligger vid foten av berget Geraneia, byggt i den norra delen av Korintiska viken, en kuststad som är internationellt känd för sina termiska källor och spa.

Loutraki Foto: GNTO Archive

Läs mer:  Loutraki och på Loutraki Thermal Spa

Vrachati ligger 12 kilometer från Korint och har blivit en viktig turistattraktion de senaste åren. Det är ett frodigt område nära havet med många tavernor, restauranger och kaféer. Det är också en idealisk destination för familjesemestrar.

Vrachati, Foto: GNTO Archive

Kos är den tredje största ön Dodekanesos med sandstränder, turkosa vatten, frodig vegetation, forntida och medeltida monument, trädkantade breda vägar, stora torg, parker, en utmärkt stadsplan och ett omfattande nätverk med bara cyklar. plötsligt djup omgiven av branta klippor. Där kan du hitta varma termiska spa.

Kos, Thermes Foto: GNTO/Y.Skoulas

Läs mer: Kos

Ikaria är en plats med ett rikt mytologiskt förflutna och har kopplat sitt namn till den mytiska figuren Icarus. Sandstränder, rinnande vatten, berg och frodiga gröna kullar utgör öns majestätiska lättnad.

Ikaria är också känt för sina termiska fjädrar, unika i hela världen för deras kemiska sammansättning och strålning. Dessutom är den oöverträffade lokala livsstilen med ett unikt schema för vila för vila, de berömda festivalerna med traditionella danser, de lokala sätten och sederna, mycket imponerande funktioner för besökarna.

Ikaria, Prioni Beach, Foto: Region of N. Aegean

Läs mer: Ikaria

UPP
Translate »