DESIGN

HERTHA HILFFON PÅ SVENSKT TENN

När keramikern Hertha Hillfon gick bort för en tid sedan, lämnade hon efter sig ett hem fullt av keramiska konstverk från olika perioder i det långa konstnärskapet

lvs5yizag9dlwtmsffmy

I höst säljs föremålen på Auktionsverket, men redan nu visar Svenskt Tenn ett urval i butiken på Strandvägen 5.

– Hertha Hillfon var en av 1900-talets främsta svenska kvinnliga konstnärer, men att hon var så enormt produktiv ända in i det sista var det inte alla som kände till. Det var inte lätt för oss att välja, men nu finns ett 20-tal av hennes skulpturer i de inredningsmiljöer som vi visar i butiken, säger Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn.

Hertha Hillfons skulptursamling kommer att säljas vid en specialauktion på Stockholms Auktionsverk den 9 september, men några av de objekt som Svenskt Tenn visar i butiken är till salu redan nu.

Hertha Hillfon var pionjär inom keramiken och verkade mer som skulptör än som konsthantverkare. Hennes konst finns på många institutioner och företag, och även i offentligheten. Hon har till exempel gjort utsmyckningen vid Danderyds sjukhus tunnel­banestation samt skulpturer av Astrid Lindgren vid Astrid Lindgrens barnsjukhus och utanför Junibacken, Trumslagaren på Hötorget i Stockholm och Frida på kanin i Rinkeby.

UPP
Translate »