ASIEN

MANDARIN ORIENTAL I HONG KONG

Den enda likheten, mig veterligen, mellan den australienska komikern Barry Humphries (kanske mest känd som Dame Edna Everage) och mig, är att vi båda har spenderat många nätter på klassiska Mandarin Oriental i Hong Kong – han hade dock sin egen show där.

hong-kong-suite-oriental-suite-bathroom-01

Man behöver desto bättre inte vara en stjärna för att trivas här, man känner sig hemma redan när man kliver in genom entrén. Det här var det första Mandarin Oriental i världen och det står fortfarande som modell och är flaggskepp för kedjans allt fler hotell runt om i världen. Ett besök i klassiska hotellbaren Captains bar är ett måste, den tillhör institutionerna i Hong Kong. Det är lätt att slå sig ner med en god drink här, insupa atmosfären och småprata med helt främmande människor som delar ens fascination över staden. Man ska heller inte missa ett besök på M bar på våningsplan 25.

hong-kong-suite-howarth-suite-living-room-01

Här är det under kvällstid krav på lite mer elegant klädsel, men det är värt den ansträngningen; utsikten över hamnen är fantastisk, servicen oklanderlig och drinkarna goda. På samma våningsplanplan hittar du Michelinrestaurangen Man Wah som förutom sin superba kantonesiska meny även kan stoltsera med att ofta kallas Hong Kongs vackraste matsal. Mandarin Oriental ligger precis mitt i smeten, så att säga, med omedelbar närhet till Hong Kongs shoppingdistrikt. Gå ut från hotellet och upp i gränderna som ligger strax ovanför för att uppleva mysiga barer och äta fantastiska måltider från små ”hål i väggen”.

hong-kong-bar-m-bar-01

Att Mandarin Orientals rum och sviter erbjuder det bästa av det mesta behöver väl knappast nämnas – ett stalltips är att boka in sig i någon av deras fantastiska Deluxe Orientalsviter med utsikt över hamnen. Närmare himmelriket är det svårt att komma här på jorden.

hong-kong-suite-lichfield-suite-living-room-01

För mer information:
www.mandarinoriental.com

UPP
Translate »