ASIEN

HONG KONGS BÄSTA HOTELL: THE PENINSULA

Direkt när man kommer in genom dörrarna på The Peninsula i Hong Kong så känner man sig som en del av historien.

251215

”The Grande Dame of the Far East” har stått här i Kowloon sedan 1928 och fortsätter allt sedan dess att sätta standarden för världens lyxigaste hotell. Hotel Peninsulas Marco Polo Suite är ett kapitel för sig med sina 210 kvadratmetrar, förvisso har den bara delvis utsikt över Victoriahamnen, men det är inget man tänker på när man befinner sig därinne i all tänkbar och otänkbar lyx.

328576

Fast det är klart, om man vill vara garanterad utsikt så hyr man The Peninsula Suite om 377 kvadratmeter med både utsikt över hamnen och Hong Kongs fantastiska skyline. Då får man dessutom ett privat gym, sovrum som endast kan beskrivas som lämpliga för kungliga samt privat biograf. The Peninsula har inte mindre än nio etablissemang i vilka man kan äta och dricka gott. The Spring Moon är värd några extra rader, här serveras kantonesisk mat i världsklass och människor vallfärdar hit för att uppleva detta kök på riktigt. Om man nu känner sig lite extra svensk på besök i Hong Kong, eller kanske har något speciellt att fira, så bör man kolla upp The Verandah – för gissa vad som serveras här? Jo, det är nämligen ett ”smorgasbord”.

315784

Fast bara i namnet då, i det här fallet består ”The Smorgasbord” av en underbar mix av asiatiska och internationella rätter, serverad som buffé. Om man är i Hong Kong för allra första gången och vill uppleva lite brittisk kolonialstil så är det absolut The Peninsula man ska boka.

315839

För mer information:
hongkong.peninsula.com

UPP
Translate »