DESIGN

HÖSTENS DOFTNYHETER ÄR HÄR

Än är det sommar, men snart är det dags att börja leta höstens nya dofter – vi presenterar fyra heta nyheter

Victor & Rolf – BonBon

tnc-4-14-viktor-rolf-bonbon

 

Viktor & Rolf är det avantgardistiska modehuset som är kända och ansedda för sin provokativa couture och konceptuella glamour. I år är det dags att introducera en ny oemotståndlig doft från Viktor & Rolf, doften som går under namnet Bonbon.

Bonbon är en karamellsensation. Doften får sin unika karaktär från huvudnoten karamell som finns med som en röd tråd i hela doften. Det söta och flirtiga karamellackordet avslöjas i toppen, hjärtat lyfter fram karamellen som starkast och basen bjuder på en mognare och rundare karamell som omfamnar doften.

I toppnoterna finner vi mousserande och bubblande mandarin- och apelsinskivor som ger karamellen sin fruktiga karaktär. Persikans sötma flirtar med karamellackordet som fäster sig på persikans sammetslena yta.

Hjärtnoterna avslöjar karamellen där den är som tydligast. Här finns jasmin som hålls upp av apelsinblomma, vars söta smak passar perfekt tillsammans med den mjuka karamellen. Det är i basnoterna som djupet från de träigare noterna kommer fram. En mogen, djup och sensuell blandning av guaiac- och cederträ, sandelträ och en träig amber skapar en otrolig balans tillsammans med de mjuka och krämiga karamellnoterna.

Rekommenderade priser: 635 kr/30 ml, 50 ml/845 kr och 90 ml/975 kr.

YVES SAINT LAURENT – BLACK OPIUM (OKTOBER)

black opium yves saint laurent

När Mr. Saint Laurent först lanserade OPIUM år 1977 hade han en mycket speciell typ av kvinna i åtanke: elegant, snygg, med en genomträngande intelligens och med en unik utstrålning: En kvinna som rörde sig i sofistikerade kretsar och lämnade sin prägel på alla vars liv hon passerade.

År 2014. Med en blandning av feminina och manliga styrkor utstrålar hon en självsäker nonchalans med vetskapen om vem hon är och vad hon vill.

Doften är lika beroendeframkallande som koffein och aldrig har ett kaffe-ackord varit så koncentrerad i en kvinnlig doft och samtidigt komponerats med ett hjärta av vita blommor. En ny doftkategori kallad ”floral coffee”. En ny generation av oriental gourmand. Den nya doften är ett radikalt steg bort från den klassiska doftkonstruktionen, nytänkande, som Opium på 70-talet. Doftsammansättningen är inspirerad av den konstnärliga rörelsen “chiaroscuro”, där tonvikten ligger på kontrasterna och spänningarna mellan ljus och mörker.

Toppnoter: mandarin-essens, rosépeppar, päron
Hjärtnoter: apelsinblomma, tuberose, sambac jasmin
Basnoter: Vanilj-absolut, kaffe-ackord, cederträ och patchouli

Rekommenderade priser: 30 ml 525 kr, 50 ml 755 kr

RALPH LAUREN – MIDNIGHT ROMANCE (AUGUSTI)

ralph lauren midnight romance

Ralph Lauren Fragrances presenterar den magnifika och feminina mystiken med den nya blomstrande doften Midnight Romance. Doften är en sensuell omfamning av den rosa pionen som tillsammans med den mystiska svarta vaniljen skapar en modern motsägelse. Den rosa pionen är en av de mest eftertraktade och finaste blomman som med sina puffiga kronblad utstrålar femininitet och det är med denna pion i hjärtat som Midnight Romance får sin sensuella och feminina aura.

Toppnoter: Hallon, italiensk bergamott, saftig lychee
Hjärtnoter: Pion, sambac jasmine, fresia
Basnoter: Svart vanilj, iris-absolut, ambrox

Rekommenderade priser: 50 ml/ 695 kr, 30 ml/ 495

GIORGIO ARMANI – SÌ INTENSE (SEPTEMBER)

si intense georgio armani

Doften kombinerar en elegant, blomstrande och djup blandning av ett svartvinbärnektarsackord, ett intensivt modernt chypre-ackord och krämiga träiga basnoter, vilket gör Sì Intense till en intensivare tolkning av den tidigare Sì.

Toppnoterna innehåller samma noter som den tidigare; italiensk bergamott, mandarinessens och fresia tillsammans med svartavinbärsackordets intensiva styrka. Hjärtat av Sì förblir blomstrande. Jasminen byts ut mot den sammetslena davanablomman och en starkare essens av majros.

Förutom dessa noter fylls den blomstrande buketten av neroliolja och osmanthus. Noterna bildar ett rikt, blommigt och intensivt hjärta av en mer intensiv Sì. Basen är det som skiljer dofterna mest från varandra. Sì Intense är djupare och varmare med en bas som utgörs av träiga noter från fir balsam, benzoin, och patchouli-essens. Det som finns kvar från Sì Eau de parfum är vanilj och OrcanoxTM, en unik syntetisk komponering som ger doften en myskig och varm facett.

Rekommenderade priser: 50 ml/ 860 kr, 30 ml/ 625

Vi har tidigare tipsat om Diesels nyhet – läs mer här!

UPP
Translate »