AFRIKA

HOTEL CAPE GRACE I KAPSTADEN

För den som vill bo centralt och femstjärnigt i vacker klassisk miljö omgiven av smakfulla antikviteter, är det Hotel Cape Grace i Kapstadens Waterfront som gäller.

Afrika - Cape Grace Taffeberget (DSC_8413)

Hotellet ligger perfekt placerat strax intill alla restauranger, barer och utmärkta shoppingcenter nere vid vattnet. Cape Grace öppnade för 18 år sedan men renoveras och byggs till lite då och då. Senaste tillskottet är den nya härliga poolterrassen som byggdes klart för några månader sedan, och verkligen blivit ett lyft och ett populärt samlingsställe för hotellets gäster.

Afrika - Cape Grace proteabukett 1 (DSC_8450 A)

Fantastiska blomsterarrangemang gjorda av fyra anställda florister smyckar hotellets alla rum. Ett stående inslag i arrangemangen är protean, Sydafrikas nationalblomma, och framförallt den stora pampiga kungsprotean.
En stor del av möblemanget på hotellet är antikt. Här finns faktiskt en av de största samlingarna av antikviteter i hela Sydafrika. Var och en av hotellets fyra våningar har en egen temafärg som går igen i inredningens textilier. Vi bor på den blå våningen, och redan när vi stiger ur hissen möts vi av en vackert diskret blåmönstrad matta. Vårt rum har utsikt mot det pampiga Taffelberget och över delar av gästhamnen där sälarna leker i vattnet bland båtarna. Rummet är rymligt med vackert, delvis antikt, möblemang.

Afrika - Cape Grace exteriör (DSC_8394)

Entrévåningen rymmer många trevliga sällskapsrum. The Library är en elegant inredd salong, där man med fördel kan koppla av med en god bok eller dra sig tillbaka med sin laptop om man behöver sitta ostört och arbeta en stund. De pampiga gardinerna är handmålade och taket pryds av magnifika ljuskronor. Här serveras också afternoon tea varje dag för hotellets gäster. The Signal är namnet på hotellets trevliga matsal med kombinerad bar. Här serveras frukost, lunch och middag och här gör vi också en mycket trevlig vinprovning med kunniga Marlvin som är sommelier på hotellet. Efter vinprovningen avnjuter vi en god sexrätters avsmakningsmeny. Det blir ett svårt val att kora våra favoriträtter, men till slut enas vi om det pocherade ostronet och den utsökta springbok-filén. Marlvin är mycket hjälpsam och lyhörd och erbjuder passande vinval till alla rätterna. Våra intressanta vindiskussioner med honom förhöjer hela middagsupplevelsen.

Afrika - Cape Grace korridor (DSC_8386)

Cape Grace är ett helt rökfritt hotell. Enda stället där rökning är tillåten är utomhus på en av hotellets terrasser, den som hör till The Bascule Bar. Den här baren med mysig marin atmosfär har en gedigen samling av hela 534 olika sorters whisky! I samlingen ingår förstås alla välkända märken från Skottland, Irland samt andra kända whiskyproducerande länder, men faktiskt även två sydafrikanska märken, nämligen Three Ships och Bain’s. En av juvelerna i kronan är en 50 år gammal Glenfiddich. Hotellet erbjuder expertledda whiskyprovningar, med eller utan matchande maträtter, som är så populära att de bör bokas i mycket god tid.

Afrika - Cape Grace sovrum (DSC_8370)

För den som vill koppla av och njuta lite extra finns ett spa som framför allt är avsett för hotellets gäster, där man erbjuder ett komplett fullsortiment av behandlingar. Efter en spännande dag bland Waterfronts alla butiker, barer och restauranger är det också härligt att njuta en stund på den sköna nya poolterrassen.

Foto: Björn Waenerlund

För mer information:
www.capegrace.com

UPP
Translate »