FRÅN REDAKTIONEN

HOTEL DIPLOMAT ÖPPNAR BUTIKEN


I juni slår portarna upp till Butiken, en liten saluhall och vinbar på 130 kvadratmeter, belägen i direkt anslutning till hotellet på Strandvägen. Med Butiken sätter Hotel Diplomat närodlade delikatesser och personlig service i fokus. Kunder kan med ett glas vin i handen, botanisera bland utbudet av färsk fisk, skaldjur, charkuterier, kött och ost som erbjuds över disk. Butiken är ett stolt tillskott som förhöjer hotellets befintliga erbjudande och dess redan förstklassiga service.

Butiken blir en mindre saluhall och vinbar, en mötesplats för såväl hotellets gäster som för de matintresserade stockholmarna och Strandvägens flanörer. Åsa Linnman, som även ligger bakom populära Dalarö Lanthandel, kommer att ansvara för Butiken.

”Butiken är ett efterlängtat tillskott och perfekt komplement till Hotel Diplomat. Vi vill ge våra gäster fler upplevelser och vi är det första hotellet i Stockholm som erbjuder en egen liten saluhall med vinbar under samma tak”, säger Hotel Diplomats VD Lina Gabrielson.

Alla råvaror kommer att handplockas och skifta efter årstid och säsong. I Butikens grönsakskyl finns nyskördade grönsaker och frukt, färskpressade juicer och fruktsallader samt ett mejerisortiment från utvalda svenska gårdar och producenter. Därtill finns även hemgjorda såser, tillbehör och färdiga rätter, allt tillagat i Hotel Diplomats kök. Hotellets egna produkter som te, marmelad, sylt, kakor, olivolja kommer att finnas till försäljning. Med Strandvägen som adress och promenadstråk finns även den perfekta picknickkorgen för förbipasserande att ta med sig ut på Djurgården.

Butikens naturliga mittpunkt är en stilren bänk designad i marmor, omgiven av glasade kylmontrar. Här kan man äta frukost, lunch eller middag med ett glas vin från vinbaren. I den avslappnade vinbaren serveras högkvalitativa och noga utvalda viner på glas. På sikt finns det även planer att hålla vinprovningar för att sprida upptäckarlusten. Vinbaren och dess ständigt förnyande urval leds i regi av Martin Ingeström, sommelier och vinentusiast.

Design och interiör signeras arkitekt Per Öberg och ägare Anna Cappelen, som låtit hotellets karakteristiska detaljer, som vitt carrara- och kolmårdsmarmor samt mässing, möta nya element i form av ek och smide för en varm, jordnära känsla. Genom att sammanföra hotellet och restaurangen med en välsorterad delikatess- och färskvarubutik kommer Butiken tillföra Stockholm och Strandvägen en unik matplats och upplevelse som idag inte erbjuds på marknaden.

FOTO: PRESS
Kommentera via ditt Facebook-konto

UPP
Translate »