NORDAMERIKA

HOTELL I CHICAGO: THE FELIX

Nästan exakt mitt mellan Lake Michigan och Chicago Rivers norra flöde hittar du The Felix, ett boutiquehotell som välkomnar sina gäster både lyxigt och miljövänligt

front-desk

Här blandas nytt och gammalt och skapar en alldeles speciell atmosfär. Överallt finns vacker och intressesant konst att studera. Vi tar ett avsteg från vår “policy” att bara skriva om femstjärniga hotell, rätt övertygade om att vi blir förlåtna av vem som helst som gör ett besök på The Felix. De ovan nämnda konstverken sticker ut som färgklickar i den annars rätt avskalade färgskalan som genomsyrar hela hotellet. Rummen är lyxigt inredda utan att vara pompösa.

Double-bed-rm-day-1-1

Här är det mer modernt än traditionellt, att kalla det ett designhotell är inte rättvist, man eftersträvar inte att hamna i den nischen. Det är mer frågan om ett hotell som gillar design än ett som designats om motsatsen är begriplig. Hotellets utmärkta Spa “Asha” erbjuder förstklassiga behandlingar med produkter från Aveda. Boka din behandling i tid, det här är ett populärt spa även bland Chicagoborna.

lobby_bar-hf-hr

I bistron Troquet serveras enkla men ack så välsmakande rätter från alla franska regioner, man använder uteslutande de ingredienser som gör sig bäst enligt säsong. Särskilt rekommenderar vi deras Lobster Bisque, du kommer att förstå varför när det är dags. Från onsdag till lördag bjuds man dessutom på livemusik.

Happy-Naturally-at-the-Hotel-Felix-Chicago-small

I lobbybaren – chic är ordet som bäst beskriver den – kryper man med fördel upp i någon av fåtöljerna som står placerade framför den öppna spisen och avnjuter där någon av hotellets signaturdrinkar. Om du vill ha ett tips ska du beställa en Fresh Felix, en Gin & Tonic gjord på ekologisk gin. Ytterligare ett tips gällande den är att be att få gurka istället för citron i glaset. Då blir den dubbelt så fräsch.

För mer information:
www.hotelfelixchicago.com

UPP
Translate »