NORDAMERIKA

THE PENINSULA HOTELL I CHICAGO

Det amerikanskt storslagna möter Fjärran Österns sinnliga känsla för – det är vad du kan förvänta dig när du checkar in på The Peninsula i Chicago.

251608

Hotellet är sedan länge ett landmärke i Chicago, mycket populärt för tillställningar, evenemang och bröllop. Med sitt utmärkta läge med närhet till både shopping, restaurang- och nöjesliv samt Chicagos hamn kan man knappast bo mer centralt. Sedan hotellet öppnade 2001 har det bokstavligen talat haglat utmärkelser över det och anledningen är rätt uppenbar. Här har man tänkt över minsta lilla detalj och servicenivån är nästan i en klass för mig – überlux är ett ord som kommer till en utan omsvep.

251610-2

First Class Magazine rekommenderar att man bokar en av de nyrenoverade hörnsviterna i klassen Grand Deluxe inredda i klassisk fransk Art Deco-stil. Dessa sviter framstår som om de vore någons hem, det är funktionellt, personligt och mycket smakfullt. Efter en dag ute i storstadens myller är det precis som att komma hem när dörren till sviten stängs bakom en och man kan sjunka ner i någon av de bekväma fåtöljerna och låta ögonen vila på Michigan Avenue där nere.

251617

För de som reser med familjen är detta definitivt sviten man ska boka eftersom det både har separata sovrum och till barnens stora glädje en Playstation som – till de vuxnas kanske ännu större lycka – kan spelas på i angränsande rum. The Peninsusla erbjuder tre olika etablissemang för mat och dryck.

251653

Särskilt vill vi rekommendera Shanghai Terrace som bland annat tilldelats priset ”Number One Chinese Restaurant in Chicago” av Zagat Survey – en utmärkelse som vi till fullo skriver under på. Här serveras traditionella kantonesiska delikatesser med så mycket smak att man lika gärna skulle kunnat befinna sig i Kina. Om du intar lunch här får du för allt i världen inte missa att beställa deras dim sum! 

UPP
Translate »