MAT OCH DRYCK

HUR SMAKAR SVERIGES BILLIGASTE CHAMPAGNE?

Under förra veckan lanserades Philippe de Nantheuil, Sveriges billigaste champagne. Vi har testat den.

Philippe de Nantheuil 2

I helgen passade vi på att fira att vi under april fördubblade trafiken vår sajt på firstclassmagazine.se och vad var väl mer passande att till skaldjursbuffén testa Philippe de Nantheuil? Vi kan meddela att detta är en mycket lättdrucken champagne. Med sin rena smak och små bubblor är det ett alldeles utmärkt alternativ till såväl dyrare champagnealternativ som till cava och prosecco. Den som har en större fest inplanerat kommer inte ha något att skämmas för genom att servera Philippe de Nantheuil, det är också en utmärkt “vardagschampagne”.

Philippe de Nantheuil är en elegant champagne gjord på druvor från över 200 små franska byar. Huvuddruvan är pinot meunier (40 %) följt av pinot noir (35 %) och chardonnay (25 %). Vinet lagras i en sval källare under 18 månader innan champagnen äntligen är klar att avnjutas.

En champagne med fin lyster och ljust halmfärgad kant. Med stor härlig doft karakteriserad av nybakat bondbröd med citrus och mogna äpplen och päron. Smaken är fyllig och sötmogen med fin syra och mycket mousse.

Philippe de Nantheuil är perfekt som en väl kyld aperitif (7–8 grader), till vällagade förrätter och som den ultimata gå-bort-presenten.

 

FAKTA:

Philippe de Nantheuil

Varunummer: 77262
Pris: 179 kronor
Volym: 750 ml
Alkoholhalt: 12 %
Ursprung: Champagne
Land: Frankrike

UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida