DESIGN

IWC PORTOFINO MIDSIZE COLLECTION

Vad har Mick Jagger, Emily Blunt, Christoph Waltz, Stephen Fry, ”hela” Storbritanniens grädda samt First Class Magazines chefredaktör gemensamt? Jo, de var alla inbjudna att närvara då IWC Schaffhausen presenterade sin nya kollektion Portofino Midsize Collection. Platsen var London, temat var gala, klockorna fantastiska och kvällen magisk.

IWC PORTOFINO 2014Foto: Peter Lindbergh

GALA GALORE

BFI London Film Festival - IWC Gala Dinner In Honour Of The BFIEmily Blunt och Christoph Waltz galamiddagen.

Visst är det så att undantaget bekräftar regeln! Om det är en sak som vi på First Class Magazine är riktigt duktiga på så är det att sålla bland inbjudningarna. Inte heller brukar vi skriva om mingel, men när kuvertet med IWC Shaffhausens inbjudan till galamiddag i London damp ner i brevlådan förstod vi genast att det enda rätta var att ta fram smokingen, putsa skorna och göra sig i ordning inför Undantagets afton. Och givetvis var vi nyfikna på den nya IWC Portofino Midsize Collection.

BFI London Film Festival - IWC Gala Dinner In Honour Of The BFIStephen Fry.

Anrika IWC Schaffhausen är för många förknippat med sin slogan som lyder Engineered For Men. Nya kollektionen Portofino Midsize Collection tar dock död på uppfattningen att man endast har männen i åtanke när man skapar sina klockor, inte minst syns det på vilka kvinnor som frontar de nya smyckena; här finns namn som bland andra Kate Blanchett, Emily Blunt och den kinesiska skådespelaren Zhou Xun som alla är vad IWC kallar ”Friends of the Brand” och noga utvalda eftersom de alla har ett personligt intresse för klockor. Naturligtvis har stjärnornas status och berömmelse stor betydelse för IWC , men man framhåller att det viktigaste faktiskt är att alla som förknippas med företaget både kan stå och prata för produkterna.

DAGENS KLOCKBÄRARE KRÄVER MER

IWC PORTOFINO 2014
Från den nya kollektionen: The Portofino Midsize Automatic

Ja, jag skrev smycken. Portofino Midsize kan nämligen inte beskrivas bättre än som kollektion smycken med inbyggda tidsfunktioner, något som bekräftas av IWC:s chefsdesigner Christian Knoop. Han berättar att precision, funktion, materialval och kvalitet alltid har, och alltid kommer att vara viktigast vid tillverkning av klockorna, men idag både kräver och vill klockornas bärare ha mer.

I dessa digitala tider återfinns ju information om vad just klockan är i våra mobiltelefoner, på bilens instrumentbräda, på mikrovågsugnen – ja, ni är med på noterna. Alltså gäller det att lägga till fler och ytterligare faktorer som unik design, vackra ädelstenar, läckra armband med mera. Här lyckas IWC med bravur vilket kommande generationer kommer att uppskatta. En fin klocka går ju som bekant i arv i generationer.

IWC PORTOFINO 2014
The Portofino Midsize Automatic Moon Phase

Den nya kollektionen är perfekt för den som önskar sig en något mindre klocka. Portofino Midsize Automatic Moon Phase och Portofino Midsize Automatic Day & Night mäter båda 37 millimeter i diameter och finns i sju olika utföranden. Dessutom finns tio varianter av Portofino Midsize Automatic (även den 37 millimeter) och du väljer själv om du vill ha den med eller utan diamanter. Den något större (40 millimeter) Portofino Automatic finns i tre utföranden med ädelstenar som blickfång.

SE FLER BILDER FRÅN KOLLEKTIONEN HÄR:

 

EXKLUSIVA BILDER

Så, hur var kvällen då? Jo, den började faktiskt redan vid lunchtid med visning av tyska fotografen och filmmakaren Peter Lindberghs vackra fotografier porträtterande kollektionens ansikten utåt. Tillsammans med ovan nämnda kvinnliga trio reste Lindbergh, Ewan McGregor och Christoph Waltz till Portofino (var annars?) under en helg i september för att ta bilderna som nu sprids över världen för att marknadsföra de nya mästerverken.

IWC PORTOFINO 2014Foto: Peter Lindbergh

IWC:s VD Georges Kern berättade från scenen, där han presenterade bilderna och pratade om kollektionen med Emily Blunt och Christoph Waltz. Kern berättade att uppgiften, det vill säga att få ihop schemat så att dessa fem svårt upptagna världsstjärnor skulle kunna sammanstråla under en och samma helg, hade varit en uppgift av logistisk rang. Just det uttalandet fick för övrigt både Blunt och Waltz att spärra upp ögonen, uppenbart båda förskonade från att ha behövt ta del av själva planeringen kring arrangemanget. “Jaha, var det så mycket jobb bakom det hela?” kommenterade Waltz. “Själv tycker jag vi hade ett par underbara dagar där nere, det var liksom som en fin semester.” Bilderna, som får tala för sig själva, har även samlats i en exklusiv inbunden bok som gavs i present till de som närvarade på kvällens galamiddag.

VAD ÄR VÄL EN BAL PÅ SLOTTET?

”Alldeles, alldeles underbar” som Askungen skulle sagt. Det pärlband av dignitärer och celebriteter som paraderade röda mattan är i sig god nog förklaring till det massiva säkerhetspådrag som rådde i Londons Battersea Park där evenemanget gick av stapeln. Galamiddagen,som IWC Schaffhausen även höll till ära för Brittiska filminstitutet (BFI) och det nyligen ingångna partnersamarbetet som ska lyfta och marknadsföra brittisk film, kan ha varit årets fest i London. Som av en händelse råkade alla som var värda en inbjudan till festligheterna redan befinna sig i stan eftersom Londons filmfestival startade dagen efter galan.

Under glittrande kristallkronor, vid bord så överdådigt dekorerade av färska blommor att vilken blomstermarknad som helst skulle framstått som en ensam tulpan i ett vattenglas i jämförelse, intogs en fantastisk middag. Kvällens ciceron var den walesiske skådespelaren och komikern Rob Brydon som på sitt underfundiga sätt vägledde gästerna genom kvällen, och vi som var där kan intyga att han gjorde ett alldeles utmärkt jobb. Särskilt roligt var det att mångkonstnärerna Stephen Fry och Julie Walters, till övriga gästers rungande jubel, under kvällen förärades var sitt pris för sina enorma insatser inom brittisk humor genom decennier.

BFI London Film Festival - IWC Gala Dinner In Honour Of The BFIVem dök upp på middagen? Legenden Mick Jagger.

Jag ska hålla mig från att droppa fler namn utan nöjer mig med att tacka för både utmärkt sällskap och värdskap. Jag är dessutom uppriktigt förtjust i den nya klockkollektionen, så till den milda grad att min gamla trotjänare står i fara för att bli utbytt.

Medan undertecknades sagokväll obönhörligt tog slut i småtimmarna så har IWC påbörjat en ny resa med nya möjligheter, och jag tror de har goda chanser att lyckas. Ge det bara lite tid – och jag inbillar mig att det är något de har gott om. Om du vill se kollektionen i verkligheten rekommenderar vi ett besök till Nymans Ur.

För mer information:
www.iwc.com
www.nymansur.com

UPP
Translate »