DESIGN

IWC: The Ingenieur Automatic AMG Black Series Ceramic

Schweiziska klocktillverkaren IWC Schaffhausen och tyska Mercedes-AMG har allt sedan 2004 haft ett nära samarbete. I år har detta lett fram till lanseringen av nya klockmodellen ”The Ingenieur Automatic AMG Black Series Ceramic”.

iwc1

Visste du att det är Mercedes-Benz ägda AMG som gör IWC:s mest kraftfulla serietillverkade modeller? Så är det, ingenjörerna från de två företagen arbetar tätt tillsammans för att skapa klockorna i den så kallade ”Black Series” som är inspirerad av just motorsport.

Från modellens namn kan man lätt få för sig att klockorna uteslutande kommer i färgen svart, så är dock inte fallet. En av klockorna har en brun urtavla och brunt läderarmband.

iwc3

Men vad är allt detta med ”ceramic”? Svaret är lika enkelt som det blir självklart när man får det förklarat för sig. Keramik är sedan länge en tradition på IWC Schaffhausen, men även i Mercedes AMG:s produktion återfinns materialet i biltillverkarens högpresterande keramiska skivbromsar.

Klockornas undre och övre delar hålls samman av tio titanskruvar var och en med keramiska huvuden. Detta med inspiration från gamla tiders dykhjälmar som även de säkrades av samma kombination av material för maximalt skydd mot vattenintag.

iwc2

Förutom stilren, likafullt solid design får man med ”The Ingenieur Automatic AMG Black Series Ceramic” även en av de mest robusta urverken som tillverkats. Det finns ett inbyggt ”anti-chock”-system som effektivt skyddar mot stötar och vibrationer och naturligtvis kommer klockorna med reptåligt safirglas som även förhindrar störande ljusreflektioner

Pris: från 12 000 €.

För mer information:
www.iwc.com

UPP
Translate »