MAT OCH DRYCK

JUST BRUNCH LANSERAS PÅ THE STRAND

På Blasieholmen i Stockholm finner vi den mytomspunna hotellet Radisson Collection Strand Hotel som huserar det svenska brasseriet The Strand med en svårslagen utsikt över Nybroviken. Efter ett kortare uppehåll välkomnar man från den 26 januari brunchsugna helgnjutare till ett nytt koncept.

Hotellet med The Strand är en hyllning till det moderna livet och uppmanar både locals och hotellets gäster att njuta av atmosfäriska utrymmen som är skapade för att hylla Stockholms sociala scen. The Strand erbjuder från den 26 januari ett uppdaterat brunchkoncept som namngivits – Just Brunch! I Just Brunch serveras en välkomponerad meny bestående av säsongsbetonade, nordiska smaker som baseras på ekologiska och närodlade råvaror. Brunchen består av kalla och varma rätter med bl.a. snittar med olika smaker, fräscha sallader, amerikanska pannkakor, köttbullar, pulled pork där man själv sätter i hop sin egna wrap. Till brunchen hör även ett välfyllt dessertbord med ost och desserter för alla smaker.

För att den rätta brunchstämningen ska infinnas så ackompanjeras måltiden av en DJ Johan Nets som anpassar musiken efter publiken. Gästerna sitter bekvämt i en varm miljö med utsikt över Nybroviken. Restaurangens pampiga fönster öppnar upp för ett härligt dagsljus medans mjuk sammet, sten och gedigna träslag blandas med konst, mässing, spegelglas och keramikporslin under belysning som får taket att skjutas till svindlande höjd i atriumet.

Brunchens historia

Första gången ordet brunch användes var 1895 i den engelska tidningen Hunters Weekly då måltiden föreslogs som ett alternativ till söndagslunchen. En gammal svensk term för brunch var tidigare frukostmiddag. Fenomenet har förekommit i över 100 år i USA och England – och frukostmiddag lika så. I Sverige försvann dock konceptet men kom tillbaka under 1970-talet, då först i Stockholm.

För mer information: http://thestrand.se/

Foto: Press

UPP
Translate »