MAT OCH DRYCK

KARL-MARTIN EDIN ÄR SVERIGES BÄSTA BARTENDER

Efter två hektiska dagar med hård konkurrens i Köpenhamn, är Sveriges bästa bartender korad i Diageo World Class Bartender of the Year. Årets vinnare är Karl-Martin Edin från Open/Closed i Umeå.

Karl-Martin Edin - speed challenge

Karl-Martin Edin har dessutom säkrat en plats i den globala finalen som går av stapeln i Sydafrika i september.

Samtidigt som den svenska vinnaren presenterades, korades också den bästa danska bartendern som är Ted Dako från Bar25 i Köpenhamn och den bästa norska, Jørgen Dons Raus från Raus i Trondheim. Jørgen vann också sista tävlingen och kan även titulera sig som Skandinaviens bästa bartender. Totalt var det 17 bartenders från Danmark, Norge och Sverige som deltog i den skandinaviska finalen.

“Denna seger var extra viktig för mig eftersom jag kom tvåa förra året. Naturligtvis var jag sugen på revansch och få chansen visa för alla att jag kunde bli Sveriges bästa bartender, jag har dock en del att öva på inför den globala finalen i Sydafrika”, säger Karl-Martin Edin från Open/Closed i Umeå.

Finalen pågick under två intensiva dagar, den första dagen ägde tävlingarna rum på Balthazar Champagne Bar och den andra dagen var de på Hotel d’Angleterre. Här gällde det att släppa loss kreativiteten i kampen om att fånga domarnas uppmärksamhet, genom att beröra deras sinnen, både visuellt och i fråga om smak och samtidigt visa upp ett gediget hantverk.

Alla deltagande bartenders har förberett sig och arbetat hårt i flera månader för att få möjligheten att delta i världens största tävling för bartenders. De tävlande bedömdes av en erfaren panel av experter från branschen, tidigare vinnare och deltagare. Kreativitet, underhållningsgrad och inte minst stadiga händer var parametrar som domarna utgick ifrån.

“Karl-Martin Edin är en otroligt skicklig bartender som har den där lilla extra finessen som krävs för att utmärka sig internationellt. Han är mycket väl förberedd och har ett gott öga för detaljer”, säger Marian Beke, domare.

UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida