ASIEN

KRYSSNING FRÅN BORNEO TILL NYA GUINEA

The best-kept island secrets of South East Asia. Så presenterar det ultralyxiga kryssningsrederiet Silversea den drygt två veckor långa spännande kryssningen – ett oförglömligt naturäventyr i den unika övärlden långt, långt bort från de vanliga turiststråken.

Kryssning-fartyget från sidan (DSC_5167)

Silversea Cruises har många gånger, så sent som i år, utsetts till världens bästa lyxkryssningsrederi. På First Class Magazine har vi länge varit nyfikna på att ta reda på var hemligheten ligger med rederiets popularitet och stora framgångar. När sedan ett nytt fartyg inköptes och ett nytt koncept just skulle lanseras kände vi att tiden var mogen för oss att kliva ombord.

Kryssning-fartyget akterdäck smyckat (DSC_6819)

Foto: Björn Waenerlund (där inget annat anges)

Silversea ägs av en italiensk familj där några familjemedlemmar också är aktivt engagerade i företagsledningen. Rederiet har idag åtta fartyg, och dessa är uppdelade på två väldigt olika flottor. Den så kallade Classic Fleet har det lyxiga livet ombord i fokus och destinationerna utgörs av vackra, populära och välkända kustpärlor runt om i världen. Expedition Fleet lägger däremot tyngdpunkten på spännande och unika upplevelser utanför båten, och genom att fartygen är betydligt mindre än vanliga kryssningsbåtar har Silverseas expeditionsfartyg möjlighet att gå till relativt okända destinationer. På fartygen i Classic Fleet är klädseln mycket elegant, speciellt kvällstid, medan passagerarna på expeditionsbåtarna är mer avslappnat klädda de flesta middagarna, vilket rimmar bra med de fysiska och äventyrliga utomhusaktiviteterna på dagarna.

Vad alla fartygen i båda flottorna dock har gemensamt är att allt ombord är absolut förstklassigt, från fantastisk fine dining till hytternas eleganta inredning och den personliga servicen. Tack vare att Silverseas samtliga fartyg är mindre än hos de flesta övriga rederier är också servicen mer personlig, individuellt anpassad och lyhörd.
Vi vill förstås gärna testa båda typerna av kryssning och vår kollega Max tog sig därför an den angenäma uppgiften att lyxkryssa i vackra Medelhavet med Silversea Silver Wind som ingår i rederiets Classic Fleet. Själva har vi aldrig kunnat motstå ett äventyr, så en möjlighet att utforska Sydostasiens vackra övärld både över och under vattenytan ombord på en intim elegant expeditionskryssare gör oss mycket spända av förväntan. Ännu bättre blir det när vi förstår att Silversea står i begrepp att lansera ett nytt intressant wellness-koncept med premiär ombord på just ”vårt” fartyg Silver Discoverer, och dessutom med ”vår” kryssning som den allra första resan. Äventyr och välbefinnande låter som en oemotståndlig kombination!

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7

UPP
Translate »